DODIJELJENE NAGRADE U TURIZMU 'SIMPLY THE BEST': Brojna priznanja otišla u Zagorje

Autor zagorje.com

Bilo je preko 250 nominiranih

  kolaž nagrade.jpg

U okviru poslovno turističke burze PUT koja je u Splitu okupila gotovo 120 sudionika iz osam zemalja, jučer su na prigodnoj svečanosti u hotelu Park dodijeljene godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia.

Nagradu Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude u 7 je kategorija (1. Ugostiteljstvo; 2. Manifestacije; 3. Kultura, 4. Putničke agencije 5. Inovativni projekti; 6. Osoba, 7. Posebna priznanja), primilo 40 pojedinaca i tvrtki od preko 250 nominiranih.

Plakete su dobitnicima uručili Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT.

U 1. kategoriji 'Ugostiteljski objekti', grupi 'Vinarije', nagradu je dobila Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak za kvalitetu usluge, ponudu tradicijskih jela i vrhunskih vina u kreativno uređenom prostoru obiteljske vinarije čime je značajno obogaćena turistička ponuda lokalne zajednice i atraktivnost ukupne turističke ponude Zagorja.

U istoj kategoriji u grupi 'Smještajni objekti' nagradu je dobio Hotel Hotel Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica za inovativno uređenje, kvalitetu usluge i kreativan pristup ponudi programa za aktivni odmor.

U 2. kategoriji 'Manifestacije' u grupi 'Tematska događanja višednevnog trajanja' nagradu je dobio Tabor film festival za kreativnost i inventivnost sadržaja koji kroz različite načina umjetničkog izražavanja oblikuju jedinstven hrvatski festival i značajno doprinose atraktivnosti turističke ponude Zagorja.

U istoj kategoriji u grupi 'Posebna događanja' nagradu su dobili Susreti za Rudija za 20-godišnji uspješan i kreativni razvoj manifestacije koja je njegujući sjećanje na Domovinski rat i hrvatskog viteza - pilota Rudolfa Perešina prerasla u najveće hrvatsko aeromiting događanje čime dodatno unapređuje atraktivnost turističke ponude Zagorja.

Muzej starih automobila Presečki dobio je nagradu u 3. kategoriji 'Kultura' i to za inovativnost i originalnost muzejskog postava koji značajno doprinosi atraktivnosti turističke ponude Zagorja i Središnje Hrvatske.

U 6. kategoriji 'Osoba' nagradu je dobila Ksenija Tomić i to za dugogodišnji rad u sustavu Turističkih zajednica i kreativan doprinos sadržajnom oblikovanju i promociji turističke ponude Zagorja