[DETALJI PROMETNE NESREĆE] Mališani iz autobusa srećom prošli bez ozljeda

Autor zagorje.com

Vozačica osobnog automobila dolaskom do raskrižja nije zaustavila svoj automobil ispred prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“ već se uključila u promet, čime je oduzela prednost prolaska autobusu

slika nesreća.jpg

Kao što smo već ranije izvijestili, danas prijepodne u mjestu Sveti Križ bb, na raskrižju državne ceste 205 i županijske ceste 2248, došlo je do prometne nesreće. Nakon obavljenog policijskog očevida, poznati su i detalji odnosno okolnosti nesreće.

Krapinsko – zagorska policija utvrdila je da je u nesreći, koja se dogodila u 9.40 sati, sudjelovala 76-godišnja vozačica upravljajući osobnim automobilom i autobus kojim je upravljao 59-godišnji vozač. Do prometne nesreće došlo je na način da vozačica osobnog automobila dolaskom do raskrižja nije zaustavila svoj automobil ispred prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“ već se uključila u promet, čime je oduzela prednost prolaska autobusu. Tom prilikom došlo je do udara autobusa u osobni automobil. U prometnoj nesreći vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbrinuta u OB Zabok, javlja policija.

U autobusu se prevozilo 31 dijete vrtićke dobi, no srećom, nitko od djece nije ozlijeđen. Vozač autobusa nije imao reakcije na alkohol, a vozačici, koja je zadržana na liječenju u OB zabok, uzorak krvi izuzet će se u bolnici, radi utvrđivanja prisustva alkohola u krvi.

Protiv vozačice slijedi izdavanje obveznog prekršajnog naloga, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, navode u policiji.