Delegacija Kosova u radnom posjetu Krapinsko - zagorskoj županiji

Autor zagorje.com

Delegacija Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova jučer je posjetila Krapinsko-zagorsku županiju gdje je u Energetskom centru Bračak upoznata s posebnostima naše županije s naglaskom na iskorištavanje europskih fondova

  4.jpg

Delegacija Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova jučer je posjetila Krapinsko-zagorsku županiju gdje je u Energetskom centru Bračak upoznata s posebnostima naše županije s naglaskom na iskorištavanje europskih fondova.

Dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju je gostima iz Kosova poželio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek koji je tom prilikom izrazio uvjerenje kako će im iskustva naše županije u procesima europskih integracija i iskorištavanju europskih fondova biti korisna i na njihovom europskom putu.

Sudionici posjeta bili su ravnatelj i djelatnici Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova zaduženog za koordiniranje, planiranje, programiranje, praćenje i evaluaciju IPA-e, te voditelj projekta tehničke pomoći iz Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit.

Delegacija iz Kosova posjetila je Krapinsko-zagorsku županiju u suradnji sa Centrom izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a sklopu studijskog boravka u Hrvatskoj koji je organiziran s ciljem poboljšavanja razumijevanja korištenja instrumenata pomoći Europske unije te budućeg korištenja ESI fondova.

 Kako je za Kosovo trenutno iznimno korisno prenošenje dobre prakse i iskustva iz predpristupnog vremena Republike Hrvatske te načini razvijanja kapaciteta i osiguravanje odličnih rezultata, prezentaciju o istome na primjeru Krapinsko-zagorske županije je stručnoj delegaciji iznijela direktorica  Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar. Goste je sa specifičnostima Energetskog centra Bračak upoznao Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.