Delegacija Gornje Stubice u posjetu prijateljskom gradu Aschaffenburgu

Autor zagorje.com

Tijekom susreta potpisana je i Povelja o prijateljstvu

Gornja Stubica

Proteklog vikenda općinska delegacija na čelu s načelnikom Općine Jasminom Krizmanićem i Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica pod vodstvom Josipa Leškovića,posjetili su prijateljski Grad Aschaffenburg u Republici Njemačkoj.


U općinskoj delegaciji uz općinskog načelnika bili su i ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Sanja Knezić, županijska vijećnica Kristina Rafaj, općinski vijećnici Tomislav Haramustek i Stjepan Dijanić, članica Društva Rudolf Perešin Marina Leškovići fotografkinja TZP Donja Stubica i Gornja Stubica Zrinka Stakor.


Naša delegacija i članovi Puhačkog orkestra VZO bili su smješteni u Gailbachu, u mjestu gdje službuje velečasni Ivan Levak kojem ovom prilikom zahvaljujemo na svemu što je učinio za našu delegaciju i uspostavu prijateljstva između Gornje Stubice i Aschaffenburga.


Za vrijeme posjeta Aschaffenburgu i Gailbachu načelnik Jasmin Krizmanić i gradonačelnik Klaus Herzog potpisali su Povelju o prijateljstvu, te dogovorili daljnju kulturnu razmjenu i suradnju između Aschaffenburga i Gornje Stubice. Prilikom navedenog potpisivanja općinski načelnik uručio je gradonačelniku zastavu Republike Hrvatske i Općine Gornja Stubica.


U nedjelju poslije svete mise koju je predvodio vlč. Ivan LevakPuhački orkestar pod ravnanjem Petra Ruka nastupao je na Wiesenfestu u Gailbachu uz pratnju gđe. Višnje Škudar i sastava „Noćne zvijezde“.