DANAS I SUTRA '100% ZAGORSKO' U ZAGREBU: Zvukovi i mirisi Zagorja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića

Autor zagorje.com

Na manifestaciji sudjeluje 120 izlagača, a tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Zagrepčani mogu degustirati i kupiti tradicionalne zagorske proizvode i suvenire te uživati u kulturno - zabavnom programu

  IMG_4624.JPG

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gradonačelnik Milan Bandić, u društvu krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i predsjednice Županijske skupštine KZŽ Vlaste Hubicki, otvorio je manifestaciju „100% zagorsko“.

Radi se o manifestaciji prodajno - izložbenog karaktera koju Krapinsko – zagorska županija organizira već osmu godinu zaredom, a čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana na manifestaciji sudjeluje 120 izlagača koji Trgu bana Jelačića predstavljaju zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Zagrepčani tako mogu probati i kupiti bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince, povrće, voće, rakije i likere, sir, sokove, vina i voćna vina, suhomesnate proizvode, licitare i tradicijske igračke te uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.

Tijekom petka i subote na središnjem zagrebačkom trgu organiziran je i cjelodnevni kulturno-zabavni program s dva večernja koncerta, predstavljanjem turističke ponude Zagorja – Bajke na dlanu te animacijama i nagradnim igrama za posjetitelje. Danas manifestacija u Zagrebu traje do 22 sata, a sutra, u subotu 16. rujna, od 8 do 20 sati.