Četvrto uzastopno gostujuće slavlje Zaboka

Žuti i dalje imaju stopstotan učinak na gostovanjima u tekućoj sezoni

KOŠARKA Franko Kalpić.jpg

Sjajne igre košarkaša Zaboka u gostima nastavljaju. Žuti i dalje imaju stopstotan učinak na gostovanjima u tekućoj sezoni, četiri gostovanja-četiri pobjede. Ovoga puta u Zadru su savladane Jazine sa 14 koševa razlike (69:83). Iako rezultat to ne govori, bilo je ovo najteže iskušenje za Perinčićeve pulene u gostima, bez obzira što su Jazine Arbanasi imali omjer 8-0 do ove utakmice. Put Zadra zajedno s momčadi krenuo je i predsjednik Ozren Hanžek, osjetivši važnost trenutka da svojoj momčadi podršku nakon šokantnog poraza od Škrljeva.

Zabok su dočekale hladne Jazine bez grijanja, ali izuzetno „vrući“ i borbeni domaćin. Vučić je već u uvodnim minutama pokazao da će ovo biti njegova večer, a dobro su Zabok startali i Kapusta i Marić koji su bili upitni za ovu utakmicu, ali su „stisnuli zube“ i pomogli svom klubu. Za domaće su dobro igrali De Woods i Zrnić. Krajem četvrtine razigrao se i Vlaić, a nakon izjednačene igre na semaforu je prvih deset minuta stajalo 18:20.

Zona Jazina

U drugoj četvrtinu bolje ulazi Zabok. Dobrom igrom nastavlja Vlaić, probudio se i Črnjević, pa Zabok na isteku 14. minute imao pet koševa viška (22:27). Domaći tada prelaze na zonu 2-3, na koju se Zaboku u početku nije dobro snašao, a oni na krilima Sarajlije i Zrnića rade seriju od 10:0 i onda oni na ulasku u 17. minutu imaju pet koševa viška (32:27), nakon čega Perinčić zove minutu odmora. Zabočki post prekida Marić, po jednu tricu sa svake strane stavljaju Butorac i Vučić, pa je rezultat 35:33. No u posljednjoj sekundi dosuđen je pomalo čudan faul Vlaića na Sarajliji koji dobiva tri slobodna bacanja, ali ne pogađa ni jedno i na veliki odmor domaćin prenosi dva koša viška (35:33).

Jazine ostaju u zoni u trećoj četvrtini, koju za Zabok odlično otvara Črnjević. Do 28. minute rezultat je bio izjednačen, a onda je Vučić stavio dvije trice, Vlaić atraktivno zakucao, pa je na semaforu pred zadnjih deset minuta stajalo 51:56.

Zabok prelomio početkom zadnje četvrtine

Zabok je utakmicu prelomio u uvodnim minutama zadnje četvrtine. Odmah na početku polaže Vrlika, gosti su nemoćni u napadu, a konce igre u svoje ruke uzima Marić, koji odlično razgirava svoje suigrače, pa nakon atraktivnog polaganja Vlaića Zabok u 32. minuti prvi puta ima dvoznamenkasto vodstvo (51:62). Domaćini su nešto pokušavali, ali ih je s dvije trice slomio Kalpić, a potom je u završnici Vučić bio miran s linije slobodnih bacanja. Za konačnih 69:83 i najvećih +14 položio je Kalpić.

- Teška utakmica u teškim uvjetima i hladnoj dvorani. Omjer domaćina od 0-8, podsvjesno dovodi do opuštanja. Čestitam svojim igračima koji su izborili važnu pobjedu. U početku smo se mučili na zonu, ali kad smo pronašli rješenje, pitanje pobjednika nije bilo upitno. Sada je važno dobro se odmoriti i pripremiti se za Split. Morat ćemo se ovaj tjedan pozabaviti više i vježbanje igre na zonu. – izjavio je Ivan Perinčić nakon utakmice u Zadru.

Najbolje minute Vučića u Zaboku

Pobjeda u Zadru je prije svega utakmica kolektiva, no ne možemo da ne istaknemo prije svih Ivana Vučića koji je ubilježio 22 koša (trice 5/8) i 8 skokova u svom najboljem izdanju u dresu Zaboka. Odličnim igrama nastavlja Antonio Vlaić koji je uz 17 koševa ubilježio i 8 skokova, a 17 koševa zabio je i probuđeni Antonio Črnjević. Petar Marić u presudnim je trenutcima uzeo konce igre u svoje ruke, postigao je 8 koševa i sjajno je razigrao svoje suigrače o čemu svjedoči 7 asistencija. Borna Kapusta je uz 9 koševa i 4 puta uspješno skočio. Obojici sve čestitke jer su stisnuli zube i igrali pod tabletama, a njihov nastup bio je upitan. Posljendju četvrtinu odlično je odigrao Franko Kalpić koji je postigao 8 koševa. Ovakav Kalpić i te kako je potreban Zaboku.

Kod domaćina najbojli je bio Zrnić sa 17 koševa, Sarajlija je ubacio 13, a Butorac 12, obojica sa po 4 asistencije.

Zabok i dalje drži odličnu petu poziciju, a agonija Jazina se nastavlja.