Bogat prigodni program na manifestaciji 'Mačanski božićni kutek'

Autor M. Bašak

Mačanci su za ove blagdane pripremili bogat prigodni program pod nazivom 'Mačanski božićni kutek' koji obuhvaća radionice, koncerte, izložbe te prigodnu prodaju božićnih motiva Školske zadruge Hiža

mače advent 2018..jpg

Mačanci su za ove blagdane pripremili bogat prigodni program pod nazivom 'Mačanski božićni kutek' koji obuhvaća radionice, koncerte, izložbe te prigodnu prodaju božićnih motiva Školske zadruge Hiža. U proteklom tjednu održano je darivanje predškolske djece za sv. Nikolu, paljenje druge adventske svijeće na kružnom toku u centru mjesta, a obilježen je Dan Župe Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije.

Od programa tokom Adventa izdvajamo u petak. 14. prosinca otvorenje izložbe radova studenata krajobrazne arhitekture na temu: “Oblikovanje parka u Maču“ u Domu kulture u 16 sati, u nedjelju 16. prosinca mali božićni koncert mačanskih mažoretkinja „Alina“ u Domu kulture također od 16 sati.

Nakon koncerta bit će održana likovna radionica božićnih ukrasa. U subotu, 22. prosinca Školska zadruga Hiža organizira prigodnu prodaju božićnih motiva na sajmu u jutarnjim satima, dok će u 18 sati biti održan Božićni koncert ženske vokalne grupe „Kajda“- „Vrijeme Božića“ u Domu kulture. U nedjelju 23. prosinca od 18 sati održat će se prvi samostalni vokalni koncert KUD-a „Ljudevit Gaj Mače“- „Poslušajte si vezda“ u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije u Maču. Humanitarni koncert limene glazbe DVD-a Mače u crkvi Bezgrešnog začeća planira se u petak 28. prosinca od 18 sati.

 U subotu, 29. prosinca priprema se tradicionalni božićni koncert KUD-a „Ljudevit Gaj Mače“ -„Vezda simo dojdite“, u Domu kulture u 18 sati. - Tokom cijelog Adventa možete pokazati svoju velikodušnost kupnjom živežnih namirnica za naše najpotrebitije mještane. Košare „Darujte srcem“ postavljene su u samoposlugama B.A.M.T. Mače, Trgocentar Mače i Strahinjčica u Peršavesi – istaknuli su organizator