[BISTRIČKI ZVUKOLIK] Najbolji solist dobit će 1000 eura

Najavljeno je sedam koncerata koji će u Bazilici Majke Božje Bistričke i BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici biti održani u travnju, svibnju i lipnju

bistrički zvukolik.jpg

Upravni odbor Udruge Svesvir iz Marije Bistrice donio je odluku o rasporedu održavanja ovogodišnje koncertne sezone Bistričkog zvukolika. Najavljeno je sedam koncerata koji će u Bazilici Majke Božje Bistričke i BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici biti održani u travnju, svibnju i lipnju.

Početak koncertne sezone Bistričkog zvukolika obilježit će suradnja sa Zagreb Guitar Festivalom koji, u sklopu prve europske platforme za klasičnu gitaru Eurostrings, u Mariju Bistricu dovodi dva mlada perspektivna gitarista sa svjetske razine – Poljaka Mateusza Kowalskog te Japanca Yukia Saitoa.

Njihov će koncert biti održan u srijedu, 3. travnja 2019. godine, u Bazilici Majke Božje Bistričke, s početkom u 20 sati – terminu svih koncerata Bistričkog zvukolika. Međunarodni karakter Bistričkog zvukolika potvrdit će i rado viđeni gost hrvatskih ljubitelja klasične glazbe Portugalac Pedro Ribeiro Rodrigues, koji će zajedno sa flautisticom Matejom Šarlijom, u Bazilici Majke Božje Bistričke nastupiti 6. travnja kao Duo flauta/gitara. 4. svibnja će nastupiti Podium Brass Quintet, kojeg čini pet iskusnih glazbenika: Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba). 22. svibnja će nastupiti Ansambl Camerata Garestin, koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća.

Organizatori podsjećaju kako su sva događanja u sklopu Bistričkog zvukolika besplatna, pozivaju na spomenute koncerte te podsjećaju kako je do 15. travnja raspisan javni poziv za prijavu na istoimeno mješovito natjecanje glazbenika solista i komornih sastava koje će u Mariji Bistrici biti održano od 2. do 5. svibnja, a u sklopu kojeg će 2. svibnja biti održan i koncert članova Ocjenjivačkog suda te 3. i 5. svibnja koncerti najboljih glazbenika u ukupno 12 natjecateljskih kategorija. Više informacija pronađite na webu i facebooku Bistričkog zvukolika.

Ove je godine dodatno povećan nagradni fond pa će tako biti isplaćena i rekordna pojedinačna nagrada, naime najbolji solist u kategoriji bez dobnog ograničenja bit će nagrađen sa čak 1.000 eura.