Asfaltiran nogostup na županijskoj cesti, a asfaltiraju se i tri općinske nerazvrstane ceste

Autor M. Bašak

Na dionici županijske ceste u Velikom Bukovcu radili su u zajedničkoj koordiniranoj akciji Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije i Općina Mače


Završeno je asfaltiranje nogostupa uz županijsku cestu u Velikom Bukovcu u Maču.

Na ovoj su dionici radili u zajedničkoj koordiniranoj akciji Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije i Općina Mače. ŽUC je izvodio radove na oborinskoj odvodnji, a Općina Mače postavila je unutarnje rubnjake i asfaltirala nogostup. Izvođač radova na asfaltiranju bio je Cesarec- obrt za niskogradnju, ugostiteljstvo, prijevoz i usluge iz Huma na Sutli. Ugovorena vrijednost radova iznosi 324.387.50 kn sa PDV-om dok usluga stručnog nadzora koju ju vršila tvrtka Brosig Projekt iz Zagreba iznosi 15.000,00 kn sa PDV-om. Asfaltiraju se i tri dionice nerazvrstane ceste: put Raščica do sela Premuri, put Bucani – Bukovec i Benkovići - Žvigači.

Ugovorena vrijednost asfaltiranja iznosi 469.393,75 kn s PDV-om. Izvođač radova su Županijske ceste Zagrebačke županije. Stručni nadzor obavlja tvrtka Geoekspert iz Zagreba. Usluge stručnog nadzora iznose 18.750,00 kn PDV-om. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za zgradu općine Mače za prijavu na natječaj za energetsku obnovu. Postavljena su dva ogledala na području Općine Mače radi bolje sigurnosti i preglednosti i to put prema groblju Peršaves i državnoj cesti D29 prema Mače pod brijeg. U tijeku je i deratizacija domaćinstava i provjera mikročipova pasa.