Ako danas planirate prosvjedovati zbog skupog benzina, znajte da će policija pisati kazne

Autor zagorje.com

Policija će sankcionirati sve prekršitelje koji će inicirati zaustavljanje vozila

prosvjed

Građanska inicijativa 'Stop rastu cijena goriva!' za danas je najavila novi prosvjed tijekom kojeg će od 15:30 do 16:30 sati ugasiti motore svojih vozila na cestama diljem zemlje i time napraviti svojevrsnu prometnu blokadu, kako bi još jednom potaknuli nadležne da počinju poduzimati konkretne korake, smanje trošarine i samim time cijene goriva za krajnjeg kupca, koje su u posljednje vrijeme sve veće.

Sličan prosvjed, ali samo u trajanju od 10 minuta, održan je i prošlog petka, no građani mu se nisu odazvali u značajnijem broju. Ipak, inicijatori se nadaju da bi danas moglo biti ugašeno preko 10 tisuća vozila na cestama u cijeloj Hrvatskoj. Iako neznatno, prosvjed se tog prošlog petka u vrlo malom broju održao i na par lokacija u Zagorju, a ako je sudeći po najavama na društvenim mrežama danas će se prosvjedu odazvati daleko veći broj zagorskih vozača.

Prema najavama iz policije, prosvjednici koji će inicirati zaustavljanje vozila na cestama bit će kažnjeni. -Policija poziva građane na poštivanje prometnih propisa koji osiguravaju sigurno i nesmetano odvijanje prometa za sve sudionike. Policija će sankcionirati sve prekršitelje koji će inicirati zaustavljanje vozila i time ugroziti druge sudionike u prometu ili predstavljati smetnju za nesmetano odvijanje prometa - rekao nam je glasnogovornik Policijske uprave krapinsko - zagorske Zoran Lončar.

I dok mnogi podržavaju prosvjed, tvrdeći da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme protiv divljanja cijena benzina, ima i onih koji smatraju da zaustavljanje prometa i stvaranje kolona nije način na koji bi se trebalo prosvjedovati. -Mene samo zanima tko će biti odgovoran ako nečije dijete, otac ili majka zatreba hitnu medicinsku pomoć koju neće dobiti zbog prosvjeda. Ili ako vatrogasci neće moći proći da nekom spase dom od požara ili ako nečije dijete neće stići na zakazani ispit pa će zbog toga pasti godinu. Podržavam sve prosvjede, ali nisam sigurna da je ovakva vrsta prosvjedovanja dobra, obzirom da može nekome ugroziti život - ispričala nam je jedna čitateljica razloge zbog kojih ne planira sudjelovati u prosvjedu.