POTPISANA POVELJA: Od Zagorja do Baranje zajednički u borbu za turiste

Potpisnicima Povelje cilj je proširiti ovu zajedničku turističku platformu te je uz pomoć Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice promovirati i ojačati, uz osnovni postulat kako kontinentalne turističke destinacije nisu jedna drugoj konkurenti

Danas su se na poznatoj zagorskoj turističkoj i gastro-enološkoj destinaciji, Vuglec Bregu, sastali članovi Vision One VIP kluba, odnosno, predstavnici turističkih zajednica, hotelskih kuća, parkova prirode i drugih turističkih subjekata iz jedanaest županija kontinentalne Hrvatske. Tako je danas njih jedanaest, zajedno s vodećom regionalnom medijskom kućom, Radijom Kaj, potpisalo Povelju o suradnji u razvoju i promociji cjelogodišnjeg turizma, kojoj je za cilj obvezati sve subjekte u kontinentalnom turizmu da jedan drugom budu podrška i da zajedničkim djelovanjem rade na promociji cjelogodišnjeg kontinentalnog turizma.

Od Slavonije, Baranje, Međimurja, Zagorja sve do primorske Hrvatske, već osamdesetak turističkih subjekata uključilo se u ovaj projekt, a njegovi nositelji vjeruju da će se on proširiti u sve dijelove kontinentalne Hrvatske, ali i susjedne Slovenije. Da je to itekako moguće, dokazuje i činjenica da je na današnjem sastanku na Vuglec Bregu sudjelovao i izaslanik slovenskog Veleposlanstva u RH.

VISION ONE je zapravo mreža mobilnih aplikacija koja povezuje razne aplikacije i informacije sa web stranica turističkih zajednica ili pak privatnih turističkih subjekata. Isto tako, VISION ONE nudi informacije o stanju u prometu na putu do željenih destinacija, kao i direktan prijenos s nadzornih kamera na naplatnim kućicama diljem Republike Hrvatske.

Isto tako, ako korisnika zanimaju kompletne vijesti, manifestacije, smještaj, gastronomske ponude, turističke ponude, znamenitosti, suvenirnice, brošure, galerije, kontakti, društvene mreže i poveznice o pojedinoj općini gradu, muzeju, OPG-u itd., sve informacije može saznati na jednom mjestu, preko ove mobilne aplikacije.

No, potpisivanje današnje Povelje nije samo čvršća suradnja s VISON TIM-om, kreatorima aplikacije, već prije svega povezivanje svih relevantnih turističkih subjekata iz kontinentalne Hrvatske, a potpisnicima Povelje, dakako, cilj je proširiti ovu zajedničku turističku platformu te je uz pomoć Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice promovirati i ojačati, uz osnovni postulat kako kontinentalne turističke destinacije nisu jedna drugoj konkurenti, već partneri u promociji cjelogodišnjeg kontinentalnog turizma.

U ime Krapinsko – zagorske županije Povelju je potpisao predsjednik županijske Turističke zajednice, župan Željko Kolar. -Želimo promovirati kontinentalnu Hrvatsku kao jednu destinaciju. Kad kroz granični prijelaz na Maclju uđete u Hrvatsku i krenete prema istoku Hrvatske, riječ je o nekih tristotinjak kilometara. Naši turisti prolaze tisuće i tisuće kilometara da bi došli u Hrvatsku tako da njima ove udaljenosti ništa ne znače i mislim da svi zajedno možemo imati velike koristi. Zajednički cilj nam je pojačati mobilnost te povećati broj noćenja, a to ćemo postići na način da damo jedan kvalitetni sadržaj te kvalitetne i provjerene informacije na jednom mjestu – rekao je župan Kolar.