JASNA TRI GODINE ZA REDOM ISPEKLA NAJBOLJU BUČNICU: 'Sve tajne i trikove naučila sam od bake'

Autor Ivo Šućur

Jasna Podboj na sva tri Bučnica festa osvojila je nagradu za najbolju bučnicu

  • Jasna Podboj za našu je ekipu pripremila nagrađivanu bučnicu

    Jasna Podboj za našu je ekipu pripremila nagrađivanu bučnicu

Na nedavno održanoj, trećoj po redu manifestaciji Bučnica fest po treći je puta nagradu za najbolju bučnicu dobila Grešna gorica. A ispred tog poznatog seoskog turizma bučnicu je pripremala Jasna Podboj. Seosko je to gospodarstvo koje vode upravo Jasna, njen muž Damir te sinovi Marko i Matija.

-Naša mama Jasna peče najbolje bučnice u Zagorju. Da je to tako, potvrdila i ove godine na 3. Bučnica festu u Kumrovcu i osvojilla pobjedničko priznanje "Zlatna buča",. Ovaj put je titulu podijelila s kuharicom iz slovenske gostilne u Bistrici ob Sotli – pohvali0 je svoju mamu Jasnu mlađi sin Matija.

Jasna, skromna po prirodi, nije se mnogo hvalila, ali ipak smo od nje pokušali saznati koji je recept za najbolju bučnicu. Kaže, ona bučnicu već peče godinama i već pomalo rutniski. - Sve sam naučila od svoje bake Hermine, koja me je, kada sam rano ostala bez majke, odgajala i podučavala u pripremanju domaćih tradicijskih jela, pa tako i bučnica. Na Bučnica festu pazim na izgled, boju, pečenje, količinu masnoća, a posebno na odnos količine naribane zagorske bučnice i sira u smjesi - kaže super kuharica čiju hranu su kušli na tisuće gostiju ovog seoskog domaćinstva koji za nju imaju samo riječi hvale.