FOTOGALERIJA: Gupčeva kestenijada uz stubički mošt i pucance oduševila posjetitelje

Autor zagorje.com

Manifestaciju je organizirao KUD Matija Gubec uz suorganizatore PD Stubičan iz Donje Stubice, GD Maglen iz Oroslavja, GD Blagva iz Zagreba i Udrugu vinara Peharček te pokroviteljstvo Općine Gornja Stubica

Jučer je kod Gupčeve lipe održana već tradicionalna kestenijada ''Mošt rezanec i kostanj pucanec'', kojom Stubičanci slave boje jeseni u svom kraju. Za sve je posjetitelje pripremljen kratki kulturno – umjetnički program u kojem su nastupili gosti, KUD Lobor te domaći KUD ''Matija Gubec'' i Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica.

No, zanimljivije od pjesme i plesa bilo je ono po čemu je manifestacija i dobila naziv, a to je jedan od najukusnijih jesenskih plodova, kesten te mošt stubičkih vinara. Iako je neumorna kiša spriječila planirani odlazak u šumu na branje kestena i gljiva, kroz stručnu determinaciju bogatog stola, o gljivama se moglo naučiti mnogo. Manifestaciju je organizirao KUD Matija Gubec uz suorganizatore PD Stubičan iz Donje Stubice, GD Maglen iz Oroslavja, GD Blagva iz Zagreba i Udrugu vinara Peharček te pokroviteljstvo Općine Gornja Stubica.

Fotogaleriju s događanja možete pogledati OVDJE.