Evo kako se prijaviti za stipendiju u Bluesun Hotels & Resorts

Autor zagorje.com

Ova je Akademija dala već nekoliko generacija vrhunski obrazovanih učenika - većina je svoju karijeru nastavila upravo u Bluesunu, a ostali su je zbog svoje kompetencije i profesionalnosti naobrazbe izuzetno traženi na tržištu

  • Tomislav Kožić i Petra Jelenić

    Tomislav Kožić i Petra Jelenić

Kao jedan od najvećih hotelskih lanaca u Hrvatskoj, Bluesun Hotels & Resorts koji je u većinskom hrvatskom vlasništvu i okuplja 15 hotela na 5 prekrasnih lokacija (Bol, Brela, Tučepi, Starigrad Paklenica i Marija Bistrica) u suradnji s Ministarstvom turizma RH omogućava stipendiranje. Bluesun Hotels & Resorts organizira jedinstveni projekt u hrvatskom hotelijerstvu, Bluesun Akademiju. Ova je Akademija dala već nekoliko generacija vrhunski obrazovanih učenika - većina je svoju karijeru nastavila upravo u Bluesunu, a ostali su je zbog svoje kompetencije i profesionalnosti naobrazbe izuzetno traženi na tržištu.

Stoga su ove godine ponovno odlučili stipendirati učenike strukovnih škola koji se školuju u najtraženijim zanimanjima u Hrvatskoj - a to su kuhar, slastičar i konobar - a obrazovat će ih, pratiti i savjetovati vrhunski tim hrvatskih gastro stručnjaka: nagrađivani chef Tomislav Kožić kao executive chef Bluesun lanca, Petra Jelenić - korporativna pastry chefica, Damir Klisurić - korporativni bar manager, Jakov Tironi - glavni sommelier Bluesuna te Srećko Sulić i Mladen Bartol – interni treneri za restoransko poslovanje.

Uvjeti stipendiranju su:
• Redovno upisani učenici/studenti
• Redovno pohađati razrede/godine te maturirati/diplomirati u redovnom roku
• Redovito obavljati stručnu praksu u Bluesun Hotels & Resorts po planu i programu
• Po završetku školovanja/studiranja stupiti u radni odnos s Bluesun Hotels & Resorts (obavezno 12 mjeseci)

Prava koja ostvaruju stipendisti:
• Mjesečni iznos stipendije do 600, 00 kn po učeniku/studentu od strane Bluesun Hotels & Resorts
• Mjesečni iznos stipendije do 600, 00 kn po učeniku/studentu od strane Ministarstva turizma RH
• Stručnu praksu u skladu sa zanimanjem za koje se školuje stipendist (rad s mentorom)
• Posao/ugovor po redovnom završetku školavanja/studiranja u obaveznom trajanju od 12 mjeseci

Za dodatne informacije ili eventualna pitanja, možete se obratiti u Sektor ljudskih potencijala na e-mail ljudski.resursi@bluesunhotels.com ili telefon 01 6442 227 svakim radnim danom od 08 do 16 sati.