'CHTEF' ZAGORSKI CHEF: Vrhunski zagorski chefovi pripremat će delicije od mesa zagorskog purana, mlinaca i oraha

Natjecanje će se održati 24. listopada u Hotelu Matija Gubec

Krapinsko-zagorska županija najavila je održavanje sedme po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, 24. listopada u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.


Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi. Predselekcija će se vršiti na sljedeći način: Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali od zadanih namirnica: puran, mlinci i orasi. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju inovativnosti i tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio prijave.
Svrha ovakvog postupka, kako objašnjavaju u Županiji, nije vrednovanje jela na neviđeno već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.


-Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 10. listopada 2017. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu: ana.pavic@kzz.hr.
Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona 091 329 2120 i e-mail ana.pavic@kzz.hr
Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite, recept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.
Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu – poručuju iz Županije.