Završeno još jedno izdanje turnira u Lugu Zabočkom: Veliko slavlje domaćina

Ove godine je na turniru nastupilo 20 momčadi

  LUG ZABOČKI TURNIR 4.jpg

Pobjedom domaće momčadi Lug sport, završilo je ovogodišnje izdanje malonogometnog turnira u Lugu Zabočkom, koji je organizirala udruga Lug sport, skupina marljivih volontera odlično vođenih od strane Krunoslava Kušana. Bilo je ovo najbolje organizirano izdanje turnira, ali i igračke najkvalitetnije, pa su mnogobrojni gledatelji zaista mogli uživati. Ove godine je u Lugu zabočkom nastupilo 20 momčadi. O snazi turnira dovoljno govori i činjenica da momčad CB Kova koja je u svojim redovima imala takve igrače kao što su Leko, Morina i Švigir, nije mogla ni do četvrtfinala. U možda i najljepšoj utakmici turnira momčad CB Kova ispala je u skupini nakon poraza od momčadi Grafo i prekrasnog pogotka Karla Deaka u posljednjim trenutcima utakmice za konačnih 1:0.

Jaki Grafo poražen u četvrtzavršnici

No Grafo je neugodno iznenadio u četvrtzavršnici gdje je poražen od mlade i vrlo perspektivne momčadi Limarija Šlogar, a za Zabočane su bili kobni upravo mladi Zabočani Patrik Turk i Petar Tomek, koji su bili strijelci u pobjedi Limarije Šlogar, vrlo mlade momčadi koja je budućnost zagorskog malog nogometa. Danijel Petrovečki povukao je Petrovu Goru u polufinale, pogocima Bajsa i Kolara Lug sport je kući poslao Tondach, a Filip Hanžić postigao je pogodak za prolazaka Štefana u polufinale.

Jedan pogodak Matije Gregurića bio je dovoljan da se Petrova Gora plasira u finale, preko Limarije Šlogar. Puno je zanimljivija bila druga utakmica. Mihaljinec, Belanović, braća Kotarski, Kolar s jedne strane, i puno jača haklerska imena poput Malarića, Strabića, Presečkog, Hanžića, Gamileca s druge strane. U igri su dvije dobre prilike za domaće promašili Kolar i M. Kotarski, da bi na drugoj strani Presečki pogodio vratnicu. Utakmica je završila bez golova, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Belanović, Čuček i Mihaljinec bili su uspješni za domaćina, a Strabić i Gamilec za Štefan, no u posljednjoj seriji Antonić je promašio cijela vrata, pa je domaćin na uz veliko slavlje publike ušao u finale.

Kako se već debelo približavao mrak, za treće mjesto pucali su se samo penali. Ni tu Štefan nije imao sreće. U drugoj seriji Dominik Babić obranio je udarac Gamilcu, a za konačnih 3:2 i veliko i zasluženo slavlje još golobradih mladića okupljenih u Limariju Šlogar, pogodio je Mlinarić.

U borbenom finalu nije bilo puno šansi. Zaiskrilo se tek dvije minute prije kraja kada Kolar promašio zicer na asistenciju Bajsa, a odmah iz kontre nakon šanse Mario Petrovečki krenuo je prema vratima Veseljaka i pogodio vratnicu. Kako su i u ovom susretu mreže mirovale, o pobjedniku su turnira odlučivali su penali. Već u prvom bloku Veseljak brani penal M. Petrovečkom, a kako su svi ostali izvođači bili prezicni, to je značilo da je domaćin Lug Zabočki pobjednik turnira.

Najboljim pojedincima i momčadi nagrade su dijelili gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek, predsjednik Gradskog vijeća Zaboka, Žarko Ivančić i Krunoslav Kušan, predsjednik udruge Lug sport.
Najboljim igračem turnira proglašen je Danijel Petrovečki iz Petrove Gore, David Veseljak iz pobjedničke momčadi je najbolji vratar, a njegov klupski kolega, Stjepan Mihaljinec, najbolji strijelac. Zanimljivo je da su Mihaljinec i Veseljak uz Gamilca i Đurđevića dijelili pravdu na ovom turniru, no nema ni govora da si na bilo koji način utjecali na pobjedu domaće momčadi Lug sport, koja je sasvim zaslužena. Sudačka četvorka odradila je ovaj turnir gotov bez greške.

- Nije mi bilo lako igrati i suditi, no uspio sam nekako smoći snage. Drago mi je da sam pogodio dva odlučujuća penala za naše slavlje, no uspjeh Lug sporta prije svega je momčadski.-riječi su Stjepana Mihaljineca, najboljeg strijelca turnira.

- Prezadovoljni smo. Sve je bilo kako smo očekivali, još smo jednom ljestvicu pomaknuli prema gore. Zahvaljujem se sucima Gamilcu, Đurđeviću, Veseljaku i Mihaljinecu na odličnom suđenju. Turnir je prošao bez najmanjeg incidenta. Isto tako veliko hvala svim ekipama koje su se odazvale, ali i svim članovima udruge Lug sport, a posebno našim ženama i našoj djeci na iznimnom zalaganju. Veliku pomoć imali smo od Grada Zaboka. Vidimo se sljedeće godine na još bolje organiziranom turniru. – završna je ocjena Krunoslava Kušana.

Četvrtfinale:
OPG Šerfa – Petrova Gora 0:1 (Petrovečki)
Lug sport – Tondach 2:0 (Bajs, Kolar)
Limarija Šlogar – Grafo 2:1 (Turk, Tomek/Ščapec – Kukina)
Štefan – MB Mclean 1:0 (Hanžić)

Polufinale:
Petrova Gora – Limarija Šlogar 1:0 (Greugrić)
Lug sport – Štefan 3:2 (0:0)

Za 3. mjesto (penali): Limarija Šlogar – Štefan 3:2
FINALE
LUG SPORT – PETROVA GORA 3:2 (0:0)
GLEDATELJA: 250, SUCI: Đurđević i Gamilec
PENALI: Petrovečki – Veseljak brani, 1:0 Belanović, 1:1 Kralj, 2:1 Čuček, 2:2 Bužić, 3:2 Mihaljinec
LUG SPORT: Veseljak,T. Tuđa, Čuček, V. Kotarski, Bajs, Kolar, M. Kotarski, B. Tuđa, Mihaljinec, Belanović.
PETROVA GORA: Kralj, Petrovečki, Smetiško, Petrinec, Gorupić, Hudić, Bužić, Horvat-Vuk, Petrovečki.
Konačni poredak: 1. Lug sport, 2. Petrova Gora, 3. Limarija Šlogar, 4. Štefan


Jerko Leko i Korab Morina darivali dresove udrugi Lug sport

Momčad CB Kova nije uspjela doći do završnice, no svakako je svojom pobjedom plijenila pažnju na turniru. Za uspomenu domaćinu Jerko Leko i Korab Morina poklonili su svoje dresove iz doba kada su branili boje Dinama i Nacionala. U ime udruge poklone je primio Krunoslav Kušan, a ovi dresovi krasit će zidove doma udruge u Lugu Zabočkom.

- Lijepo je ovdje u Lugu Zabočkom. Obično nastupamo na parketu,umjetnoj travi i betonu, pa je ovo na pravoj travi za nas jedno novo iskustvo. Momčadi su odlične, mi smo došli ovdje da uveličamo feštu i ovaj turnir. Nije bitan samo mali nogomet, bitno je druženje. –izjavio nam je Jerko Leko.