Zasluženo slavlje Ksavera protiv Fortune

Bila je to još jedna iznimno kvalitetna i dramatična utakmica

SPORT 13.2._KOŠARKA KSAVER.jpg

U derbiju 12. kola i cijelog prvenstva, Ksaver je u Zaboku nošen sa svojim vjernim gledateljima došao do važne pobjede protiv Fortune (87:82) i tako je sada „osamljen“ na vrhu s 20 bodova, dok je Fortuna pala na četvrtu poziciju. Bila je to još jedna iznimno kvalitetna i dramatična utakmica, zasigurno na nivou A-2 lige. Ksaverovci su još jednom pokazali da njihove pobjede izborene u posljednjim trenucima utakmice nisu slučajnost.

Dobro je za Ksaver otvorio Igor Peklarić koji veže dvije trice za vodstvo Ksavera od 14:8. Vodio je Ksaver i sa 20:14, no u samoj završnici gosti rade 5:0 (trica Lekić, dvica Mušan) i prva četvrtina završila je sa samo košem razlike za Ksaver (20:19).

Tricama Hohnjeca i Bašića Zabok dolazi na pet koševa prednosti, no na isti način uzvraćaju Dilber i Martinjak i Fortuna dolazi do minimalnog vodstva (28:29), a na veliki odmor gosti odlaze s dva koša viška (36:38), nakon što je položio Trucek.

Nastavak tricama otvaraju Peklarić i Martinko, dva puta lijepo ulazi Stjepan Herceg, a nakon njega novu tricu stavlja raspoloženi Hohnjec i Zabok je na sedam koševa viška (51:44), što tjera gostujućeg stratega Plaveca na minutu odmora. Nakon minute odmora prvo Hohnjec dovodi Zabok na najvećih +9 (53:44) u ovoj utakmice, no gosti odgovaraju serijom od 12:0 i ponovno prelaze u vodstvo u 28. minuti utakmice (54:56). Redove Ksavera velikom je borbenošću pokrenuo kapetan Filip Tomek, čijom zaslugom Ksaver u zadnjih deset minuta prenosi pet koševa viška (63:58).

Gosti cijelu četvrtu četvrtinu provode u zoni, na koju Ksaver u početku nema odgovora. Važnu tricu za njih postiže Lekić, u seriju koševa s linije slobodnih bacanja ulazi Bučević i u 35. minuti na semaforu stoji 69:67. Tada se ponovno tricom za vodstvo Ksavera ukazao Peklarić (70:69). Gostujuća zona sve je propusnija i nakon trica Peklarića i D. Hercega tri minute prije kraja utakmice rezultat je 80:73, što goste tjera na novu minutu odmora. Slijedi nova serija gostiju od 7:0 koju je inicirao Atelj i samo minutu i deset sekundi prije kraja utakmice stvari su na početku (80:80). Za Ksaver zabija Hohnjec, za Fortuna Martinjak i 25 sekundi prije kraja utakmice na semaforu stoji 82:82. Tada stvari u svoje ruke uzima rutiner Igor Peklarić koji prvo zabija pod faulom i pogađa slobodno bacanje za 85:82, Fortuna gubi loptu, a samo tri sekunde prije kraja Martinjak faulira Peklarić koji s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih 87:82, za veliku pobjedu Ksavera.

S 24 koševa prvo ime utakmice svakako je Igor Peklarić, Kristian Hohnjec ubacio je 12, a Filip Tomek 11 koševa. Odlične role imali su i Dejan i Stjepan Herceg, koji su obojica postigli po 9 koševa. Kod gostiju Bruno Martinjak zaustavio se na 18, Neven Bučević na 15, a Ivan Atelj na 11 koševa.
U idućem kolu Zabok očekuje teško gostovanje kod Medveščaka.

- Sve čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Malo smo se mučili sa zonom gostiju u posljednjoj četvrtini, ali nakon minute odmora smo se posložili i sve je bilo lakše. U dramatičnoj završnici bolje smo se snašli i zasluženo smo došli do pobjede. Čeka nas još jedan derbi i to protiv Medveščaka koji je napravio dobar posao u prijelaznom roku i ima najjaču momčad u ligi. Uspijemo li dobiti Medveščaka, vjerujem da nećemo do kraja ispustiti prvu poziciju. Isto tako nadamo se i da je našim financijskim mukama došao kraj, što je jako važno pred derbi utakmicu koja odlučuje o prvaku lige – riječi su trenera Ksavera, Branka Sadaića.