Zagorec do pobjede u drami

3. NL – centar: 24. kolo: Zagorec Krapina – Trešnjevka 2:1

  zagorec kr trešnjevka 02.JPG

U 24. kolu 3. NL centar Zagorec je u Krapini dočekao Trešnjevku. Nakon poraza kod HAŠK-a 1903 kolo prije, u kojem je prekinut niz od tri pobjede, Zagorec je u ovu utakmicu na svom terenu ušao u nadi da se može vratiti pobjedama, pred zagorski derbi koji će se već u srijedu igrati u Bedekovčini.

Zagorec dominirao, stvarao šanse ali nije zabio

Zagorec je od početka krenuo nešto agresivnije, a u prvih deset minuta bilježimo dva pokušaja Yehora Korytskyia, no u sedmoj minuti brani Craig Andrew Szczuka, s u devetoj minuti spašava blok. No, pravi zicer dolazi u desetoj minuti kada se golman gostiju zaigrao, izgubio loptu, ostao ni na nebu ni na zemlji, pa se nakon povratne lopte ukazao zicer za Karla Stiperskog, koji ipak pogađa stativu. Gosti bez pokušaja u prvih 15 minuta, ali u 17. minuti nakon jedna loše izbijene lopte glavom od strane domaćih, gosti su kreirali solidnu akciju koju je udarcem da 16 metara završio Luka Mršić, no od bloka se lopta odbila u korner.

U 22. minuti kapetan domaćih Matija Majcenić ubacuje iz slobodnjaka s lijeve strane i odlično na drugoj stativi pronalazi Luku Kunštića, čiji udarac glavom pod prečku krajnjim naporom brani Szczuka. U 27. minuti nova prilika za domaćine. Korytskyi je dobro izbio sam po lijevoj strani i dobio dobru loptu. Pucao je iz trka na drugu stativu, ali netko iz obrane gostiju izbio je loptu, no ne dovoljno pa je nastala panika. No, u desetak sekundi iz nekoliko pokušaja nitko od domaćih igrača nije uspio ugurati loptu u mrežu.

Nije se dugo čekalo do nove domaće šanse, ali opet propuštene. U 31. minuti opet je Korytskyi probio lijevu stranu i pucao, lopta je blokirana, ali je doslovce stala na nekoliko metara od gola, na nju je naletio Filip Hanžić i pucao preko gola. U 39. minuti nakon brzog izlaska iz obrane Zagorca preko Mihaela Turniškog, uslijedilo je ubacivanje s desne strane na koje dolazi Korytskyi i puca, ali pomalo naivno, u blok. U 42. minuti novi pokušaji domaćin nakon prekida, opet dosta gužve, ali uz dvije dobre reakcije golmana kod ubacivanja, gosti nekako izbijaju loptu i otklanjaju opasnost.  Tako se na odmor odlazi bez golova, uz puno bolji dojam domaćina. No, od dojama malo koristi.

U dramatičnoj završnici Zagorec do sva tri boda

I nastavak je počeo pritiskom domaćina, no i promašajima u samom otvaranju nastavka. U 50. minuti Majcenić je izveo slobodan udarac sa 40 metara, ubacio je na drugu stativu, netko je prebacio loptu u sredinu, a udarac Grge Štimca Szczuka je fantastično obranio, odbivši loptu u korner. No, Štimac je ostao pred golom gostiju i nakon kornera i nove prebačene lopte, ovaj puta glavom je precizniji, te možemo napisati, konačno dovodi Zagorec u zasluženo vodstvo. Bilo je to u 51. minuti. Trešnjevka se otvara, što ostavlja više prostora za domaće nogometaše. U 59. minuti Majcenić prijeti po desnoj strani, odlično se rješava dvojice, no povratna lopta 'zapinje' u prometu.

U 70. minuti, samo minutu nakon što je ušao, Karlo Krznar se sjajno probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor iskosa, odbio nekoliko napada obrambenih igrača Trešnjevke, i na kraju pucao malo pored gola. Pokušaji Trešnjevke su pod kontrolom domaćina. U 76. minuti bilježimo jedan korner, no obrana to otklanja bez previše poteškoća.

U samoj završnici gosti stišću sve jače, domaći strateg Tihomir Šeperac dosta je i osvježio momčad, no u 85. minuti Trešnjevka ipak izjednačava. Nakon pritiska i akcije koja je potrajala, lopta se odbija do Mršića na nekih 15 metara, a on vrlo dobrim udarcem pogađa mrežu za 1:1. U 90. minuti Korytskyi se probija po lijevoj strani, ulazi prema sredini i puca, a lopta se od noge Marina Agatića odbija u prečku. No, u drugojminuti sučeve nadoknade Kunštić se ipak sjajno snalazi i pogađa za 2:1, novo zasluženo vodstvo Zagorca. Do kraja Zagorec se uspio obraniti i stići do vrijedne i zaslužene pobjede.

 

3. NL – centar, 24. kolo

ZAGOREC KR – TREŠNJEVKA 2:1 (0:0)

SUCI: Milin, Bedeniković, Horvat; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Štimac 51', 1:1 Mršić 85', 2:1 Kunštić 90+2'

ZAGOREC KR: Bruči, Kunštić, Štimac, Stiperski (68' Krznar), Majcenić (83' Strabić), Topolovec (75' Frinčić), Turniški, Šimunić, Korytskyi, Jazbec (68' Jiakponna), Hanžić (68' Brebrić); TRENER: Tihomir Šeperac.  

TREŠNJEVKA:  Szczuka, Agatić, Mršić, Tičak, Josipović, Gašparić, Mioč, Kelava (53' Jelinić) 87' Seletković), Kćira, Burić, Puklin; trener: Dario Jančić