Zabok sutra gostuje kod Škrljeva, na utakmicu ide i pedesetak vjernih navijača

Pred Zabokom je utakmica sezone

KOŠARKA NAJAVA ŠKRLJEVO ZABOK Očekuje nas novi dvoboj Konjevića i Marića.jpg

Pred Zabokom je utakmica sezone. Sportska dvorana u Mavrincima „gorjet će“ na veliku subotu 31.3. u 17.05 sati, kada će pred kamerama Hrvatske televizije snage odmjeriti Škrljevo i Zabok i možda riješiti pitanje šestog mjesta na kraju regularnog dijela sezone, čime bi se u play offu izbjegli Zadar i Cedevita, a samim time javio i mali tračak nade za polufinale, iako će trećeplasirana Cibona biti izraziti favorit u dvoboju protiv bilo koje momčadi koja osvoji šestu poziciju.

Kako doznajemo, Žuti lavovi imat će podršku i svojih vjernih navijača. Naime, put Škrljeva na utakmicu kreće nešto više od pedesetak Zabočana i ljubitelja košarke, uključujući i sjajnu navijačku skupinu Erotic Front.

Škrljevo je od jesenas ostalo veliki dužnik Zaboka. Zeleni su se došli do pobjede u Zaboku doslovce sa zvukom sirene (65:66), nakon koša do tada nevidjlivog Konjevica. Zabok je odlično neutralizirao Konjevića, Perkovića i Stipčića, no prevagu su gostima donijeli Barnjak i Štemberger.

Ova utakmica bit će čini nam se sasvim drugačija. Obje momčadi uključit će sve svoje resurse da stignu do pobjede, koja bi se usudimo se reći donijela šesto mjesto. Očekuje nas nekoliko zanimljivih dvoboja. Prije svih Marića i Konjevića, pravih španera i košarakških znalaca, a potom i Kapuste i Štembergera, kao i Vlaića i Perkovića. Sva tri dvoboja bit će iznimno važna. Zaboku za pobjedu neće biti dovoljna petorka. Morat će se ozbiljno priključiti i Jordano, Buljević, Šakotić i Jambrović. Samo tako žuti mogu do važne pobjede protiv zelenih.

Što se tiče statistističkih podataka obje momčadi su dosta izjednačene. Škrljevo više zabija, Zabok prima manje koševa i bolje skače, Škrljevo ima nešto više asistencija. No sve su to prilično minimalne razlike i očekuje nas prilično uzbudljiva utakmica u kojoj će se nadamo sreća ovaj puta biti na strani Zaboka.