Zabok odličan treći na kraju

Završeno natjecanje u I. Hrvatskoj stolnonteniskoj ligi-zapad

SPORT 24.4._STOLNI TENIS 1 LIGA.jpg

Nakon ispadanja iz elitne Superlige, stolnotenisači Zaboka odradili su odličnu sezonu u I. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi zapad. Zabočani su ligu završili na trećem mjestu, odmah iza prvaka Donata, koji je ligu završio bez poraza i Velike Gorice-Stanfar koja je završila kao druga s 15 pobjeda i 3 poraza.

Pred početak lige Zabok je doživio bitne promjene. Prvi reket Zaboka u prethodne dvije sezone, Ivan Zeljko, pojačao je boje Donata, a Zabok je napustio i Luka Matković. No vodstvo Zaboka dovelo je iskusnog lisca, Damira Atikovića, koji je najzaslužniji za ovako dobar rezultat. Atiković je zbog problema s gumama  igrao promjenljivo na početku sezone, no nastavak u kojem je Zabok imao samo dva poraza, odigrao je u velikom stilu. Damir Atiković je ligu završio kao drugi igrač, s omjerom pobjeda i poraza 22-6.

Nakon što je Luka Cvetko zbog obaveza na fakultetu, drugi reket Zaboka postao je Domagoj Kramarić, koji je svoju zadaću dobro obavio. Prvenstvo je završio s omjerom 11-11, čime je postao 18. igrač lige. Kramarić je svakako ove sezone napravio korak naprijed u karijeri.

Što tek reći za mlađahnog Filipa Borovnjaka, koji je stigao na dvojnu registraciju iz GSTK Zagreb. U devet mečeva ostvario je 6  pobjeda i 3 poraza i oduševio nas je svojom mirnoćom i zrelošću, te je pokazao i dokazao zašto ga smatraju jednim od najtalentiranijih hrvatskih stolnotenisača.

Slasti prve lige osjetili su i trener Luka Vrančić, Mislav Posavec, Alan Paučnik i Luka Kramarić.

Bitan čimbenik za dobar rezultat bila je i uspješnost u igri parova. Zabočani su u tom segemntu imali omjer 11-7, što ih je smjestilo na drugo mjesto iza Donata koji je imao stopostotnu učinkovitost  (18-0). Kao i u pojedinačnom dijelu, najvažniji u tom segmentu bio je Damir Atiković.

Zabočani su sada na zasluženom odmoru, no polako se već slaže momčad za drugu sezonu.

- Iako u prvom dijelu nije sve teklo kako smo isplanirali, na kraju smo uspjeli zauzeti visoko treće mjesto. Atiković je imao problema s gumama, a Cvetko nije uspio sanirati ozljedu ramena. Kako se bližio kraj sezone Atiković je riješio svoj problem, te je bilo jasno da je potpuno ušao u formu, dok je stanje Luke Cveta bilo sve gore. Atikoviću i Kramariću odlično se priključio Borovnjak, koji  je uspio skinuti skalpove nekim favoriziranim igračima. U zadnjem kolu je zbog svojeg zalaganja na treningu priliku dobio i Mislav Posavec, koji će uskoro ozbijno konkurirati za prvu momčad. Ova je sezona tek zavšrila, a mi se već moramo posvetiti slaganju momčadi za iduću sezonu. Iako smo zadovoljni s igračima koje su ove sezone profesionalno odradili sezonu, postavlja se pitanje možemo li si iste igrače  priuštiti i iduću sezonu.  Prioritet nam kao i do sada ostaje razvoj mladih igrača i rad stolnoteniske škole – riječi su Luke Vrančića, trenera stolnotenisača Zaboka.