Zabočku sportsku zajednicu posjetilo Vijeće HOO-a

Ovaj posjet održan je u sklopu nove prakse koju je uvelo Vijeće HOO-a

POSJET HOO.jpg

Nakon sjednice Vijeća HOO-a, čelnog tijela hrvatskog sporta, njegovi članovi na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom posjetili su Sportsku zajednicu Grada Zaboka, a nakon  toga su krenuli  u razgledavanje zabočke dvorane. Uz Matešu nazočni su bili i ostali članovi Vijeća:  Morana Pavliković-Gruden i Željko Jerkov (oboje dopredjesdnici), Zvjezdana Tuma-Parlov, Stjepan Tkalčec, Željan Konsuo, Zrinko Gregurek, glavni tajnik HOO-a Josip Ćop, njegovi pomočnici Biserka Vrbek i Siniša Krajač te direktor Sportske televizije Petar Čavlović. Domaćini su im bili predsjednik zabočke sportske zajednice i Nadzornog odbora HOO-a Ivica Jelenčić, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek  i voditelj dvorane i legendarni trener KK Zabok, Dragutin Črnjević-Čiko.

Ovaj posjet održan je u sklopu nove prakse koju je uvelo Vijeće HOO-a, da nakon svoje sjednice obiđu jednu od sportskih zajednica. Prije Zaboka na rasporedu su bili Osijek, Split i Nedelišće.

Vodstvo krovnog tijela HOO-a nije se moglo nadiviti novoj zabočkoj dvorani, pa su gradonačelnik Hanžek, te Jelenčić i Črnjević dobili velike pohvale.

- Ovo je veliki trenutak za zabočku sportsku zajednicu i iznimno smo ponosni što su nas posjetili članovi Vijeća HOO-a, koji prate naš rad. Zadovoljstvo je tim veće što smo dobili sve pohvale za našu novu dvoranu. Naši eminetni gosti nisu se mogli nadiviti našoj dvorani – riječi su Ivice Jelenčića.

Nakon posjeta slijedilo je druženje u klijeti Ivice Jelenčića.

Pri povratku kući Zlatko Mateša i Željko Jerkov posjetili su Basketball camp Croatia koji se održava u zabočkoj dvorani. Jerkov nije mogao odoljeti i nekoliko je puta šutnu po košu, a uz zavidnu preciznost podsjetio je na stare dane kada je s Jugoplastikom i Scavolinijem osvajao i europske trofeje.

- Drago mi je što su gospoda Mateša i Jerkov prepoznali kvalitetu Basketball campa Croatia. Pohvalili su samu organizaciju, ali i našu odvažnost što smo imali hrabrosti ući u jedan takav projekt pred kojim je velika perspektiva i koji će sigurni smo iz godine u godinu biti sve veći – riječi su Dragutina Črnjevića.