Zabočka sportska zajednica bogatija za tri nova kluba

Na Skupštini Sportske zajednice Grada Zaboka najviše se raspravljalo o upravljanju dvoranom

SKUPŠTINA SPORTSKE ZAJEDNICE GRADA ZABOKA.jpg

Uz prisustvo 25 od 34 člana Skupštine Sportske zajednice Grada Zaboka održana je Redovna godišnja skupština krovnog tijela zabočkog sporta. Skupštinu je otvorio predsjedni SZGZ, Ivica Jelenčić, koji je pozdravio sve skupštinare, a posebno dogradonačelnicu Valentinu Đurek, predsjednika gradskog vijeća Grada Zaboka Žarka Ivančića i Stjepana Fotivca koji je uz ulogu skupštinara imao i ulogu izaslanika Športske zajednice KZŽ, kao njen predsjednik.

Sve odluke na skupštini donijete su jednoglasno. Tako je prihvaćen rebalans u iznosu od 800.000 kuna za 2017. godinu. Od toga su 600.000 kuna troškovi dvorane, a 200.000 kuna namijenjeno je za kapitalne investicije od kojih 100.000 kuna ide Rudaru (DZ) za troškove sportskog objekta, a 100.000 kuna je predujam za nabavu novog kombija. Tako je krajnji budžet SZGZ 2.187.972,59 kuna, od čega je 1.587.972.,59 potrošeno za redovno djelatnost, a 600.000 kuna su troškovi dvorane od ožujka do kraja godine. Pošto je ovo tek prva sezona korištenja sezone, realne troškove dvorane još nije moguće procijeniti. Svi su se složili da će biti pametniji iduće godine jer će se dvorana koristiti cijelu godinu. Iduće godine budžet SZGZ biti će 3.050.000,00 kuna, od čega 1.850.00 kuna ide na redovnu djelatnost, a 1.200.000,00 su troškovi dvorane. Računa se da će oko 700.000 kuna troškove za dvoranu snositi Grad Zabok, a 500.000 kuna će dvorana sama uprihoditi od različitih iznajmljlivanja. Iako uvijek ima nezadovoljnih, Zabok spada među gradove u Hrvatskoj koji najviše odvajaju za sport s obzirom na svoj proračun.

Upravljanje dvoranom i novi projekti

Najviše se raspravljalo o upravljanju dvoranom. Predsjednik Jelenčić istaknuo je da je u interesu zabočkog sporta da SZGZ upravlja dvoranom i još jednom naglasio da se realni troškovi njenog održavanja moći izračunati tek iduće godine, što su potvrdili i dogradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća, koji je naznačio i da SZGZ nema nikakav rizik oko upravljanja dvoranom i da se ugovorom s gradom oko upravljanja može prekinuti u svakom trenutku, no mišljenja je da se to neće dogoditi.
Voditelj dvorane, Dragutin Črnjević. naznačio je da su vrata dvorane otvorena svima i da nema protekcija za nikoga.

Dogradonačelnica Valentina Đurek upoznala je skupštinare s nekim budućim projektima grada vezanih u sport i naznačila da grad podupire svaku sportsku udrugu. U planu je obnova SRC Zaseka u kojoj će se napraviti nova atletska staza i igralište s umjetnom travom. Za taj će projekt Grad Zabok aplicirati na EU fondove. U planu je i izgradnja hodačke staze za koju će Zabok dobiti 200.000 kuna od Hrvatskog zavoda za Javno zdravstvo. Članice SZGZ za sat korištenja dvorane plaćaju 30,00 kuna, a ostali koji nisu članovi plaćaju 280,00 kuna.

Skupštinare je pozdravio i Stjepan Fotivec, koji je okupljenje obavijestio da bi se vrlo skoro lokalni sport mogao izdvojiti iz HOO-a, kao jedno posebno tijelo, što bi čak moglo biti i bolje za lokalni sport.
Na kraju su skupštinari jednoglasno u svoje redove punopravno primili tri nova kluba. To su plivački klub Olimp Zabok, Teniski klub Zabok i Zagorje adventure team, dok je istovremeno u privremeno članstvo primljen Atletski klub Zabok. Tako SZGZ sada broji 28 klubova, a kada u punopravno članstvo primi AK Zabok, taj će se broj popeti na 29 klubova. Predsjednik Jelenčić naglasio je da će za tri novoprimljena kluba biti potrebno izdvojiti novčana sredstva, ali da pri tome niti jednom klubu koji već participira u zajednici ne smanje sredstva. Predsjednik Gradskog vijeća Zaboka, Žarko Ivančić, predložio je da se izradi strategija razvoja zabočkog sporta, kako bi se novi članovi primali planski, a ne da se neki sportovi preklapaju u dva i više kluba, što je sada slučaj. Njegov prijedlog popraćen je odobravanjem skupštinara.