Zabočankama bod u dvije utakmice

Autor tz

Idući drugi krug odigrat će se 28. listopada

Zabočke rukometašice su odmjerile snage s Dugim Selom i Ivanićem

Na startu nove sezone u MŽRL-središte, rukometašice Zaboka gostovale su u Dugom Selu, gdje su odigrale dvije prvenstvene utakmice u kojima su osvojile jedan od moguća četiri boda. Remizirale su s domaćom ekipom Dugo Selo '55 (22:22), dok su uvjerljvo poražene od Ivanića (16:29).

Zabočanke su propustile veliku priliku da pobjede protiv ekipe Dugog Sela '55. Zabočanke su u nastavu bile u stalnom vodstvu, a golovima Novak i Štefanko imale su dva gola prednosti (20:22) minutu prije kraja. No domaće je spasila Martina Brnjaković, koja je prvo iz sedmerca, a potom i iz igre pogodila za konačnih 22:22. U utakmici protiv Dugog Sela '55 istaknula se Dora Despenić sa 7 golova, dok je Matilda Novak 4 puta zatresla mrežu domaće ekipe, a Sara Jurina, Dora Belošević i Lana Štefanko učinile su to po tri puta.

Sasvim druga slika u utakmici protiv ekipe Ivanića. Zabočanke su se dobro držale tek prvih sedam minuta kada je na semaforu stajalo 4:5, a onda je počela serija djevojčica iz Ivanić Grada. Na poluvremenu je bilo već 17:7, da bi utakmica završila rezultatom 29:16 za ekipu Ivanića, koju je sa 8 golova predvodila Marta Janjin. Kod Zaboka Lana Štefanko postigla je 4 golova, a Dora Belošević i Ana Marija Kic su se tri puta upisale među strijelce.

Idući drugi krug odigrat će se 28. listopada, a Zabočanke gostuju u Zaprešiću gdje će odmjeriti snage s domaćim rukometašicama i rukometašicama susjedne Bistre s kojima održavaju odlične odnose, a često znaju zajedno trenirati u novoj Gradskoj dvorani.

Samo preseljenje u novu dvoranu, sigurno će donijeti pozitivan pomak u igri pulenkama Zorana Despenića.

DUGO SELO '55 – ZABOK 22:22 (10:9)
ZABOK: Klasić, Despenić 7, Kic 1, L. Jurina 1, S. Jurina 3, Belošević 3, Bosec, Novak 4, Grzelja, Jagečić, Štefanko 3. TRENER: Zoran Despenić

ZABOK – IVANIĆ 16:29 (7:17)
ZABOK: Klasić, Despenić 1, Kic 3, L. Jurina, S. Jurina 2, Belošević 3, Bosec 1, Novak 2, Grzelja, Jagečić, Štefanko 4. TRENER: Zoran Despenić