Zabočanin se plasirao na svjetsko prvenstvo

Autor T. Benčić

Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze održat će se krajem lipnja u Poljskoj

Matija Grabrovečki

U organizaciji Atletskog kluba Varaždin po drugi put je održana je brdska utrka Ivanec – Grebengrad. Natjecatelji su mogli birati između dvije staze, dulje od 37,5 kilometara i kratke od 7,8 kilometara. Kratka staza imala je start u Završju Podbelskom, a duga u Ivancu, dok je cilj za obje staze bio kod planinarskog doma Grebengrad. Na kratkoj stazi najbrži je bio Alen Čretni iz AK Zabok, a još je nastupio i Siniša Slukan iz Konjščine.

Duga staza je bila i izborna utrka za reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju za nastup na Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju na duge staze koje će se održati 24. lipnja u Poljskoj. Pobjednik utrke bio je Matija Grabrovečki iz AK Zabok koji se automatski plasirao na Svjetsko prvenstvo.

Na Svjetskom prvenstvu u ženskoj reprezentaciji nastupat će i Jelena Brezak, koja je među ženama na ovoj utrci bila treća - rekli su iz AK Zabok. Na utrci na duljoj stazi još su nastupili Nikola Špoljar, Marko Gorički, Ivan Lovrenčić i Sven Šemovčan, svi iz Atletskog kluba Zabok