[VIDEO] PRVENSTVO ZAGORJA U MOTOKROSU: Nikola Hranić slavio na domaćoj stazi

Na stazi Marof u Bedekovčini vožena utrka Prvenstva Zagorja u motokrosu

SPORT 3.7._MOTOKROS BEDEKOVČINA Unatoč ozljedi Nikola Hranić pokazao je atraktivnu vožnju.jpg

Staza Marof primila je rekordnih 118 natjecatelja na utrci Prvenstva Zagorja u motokrosu. Pošto je vrijeme pauze za najbolje hrvatske motokrosiste, u Bedekovčini smo izuzev Matija Kelave vidjeli ponajbolje hrvatske motokros vozače. U klasi MX 2 očekivano je slavio vodeći u ovoj klasi u PH, Bedekovčanec Nikola Hranić, koji je suvereno pobijedio u obje utrke, unatoč tome što je na jutarnjem treningu pao i završio na šivanju. Nikola nije htio propustiti nastup pred svojom publikom, stisnuo je zube i odradio posao u svom stilu.

- Ujutro smo na treningu krenuli prvi mi vozači iz najjačih klasa da razmaknemo blato koje je nastalo uslijed kiše u subotu. Prejako sam skočio na jednom skoku, uslijed čega je došlo do boda i završio sam na šivanju noge u bolnici Bračak uz sedam šavova. Prvo vožnju mi je bilo iznimno teško, imao sam bolove, no stisnuo sam zube. U drugoj utrci Vragotuk je napravio jednu pogrešku, što sam iskoristio i na kraju mirno do kraja vozio svoju utrku. Staza je na utrci bila odlična, ni pretvrda ni premekana, taman za dobru vožnju – iznio nam je svoje dojmove Nikola Hranić.

Nazočni gledatelji mogli su pozdraviti i velike nade hrvatskog motokrosa, Dinu Lončara i Luku Kunića koji su slavili u svojim kategorijama. Najjaču klasu MX open dobio je Slovenac Dejan Zver, dok je najbolji hrvatski vozač u toj klasi bio Janko Martina na petom mjestu.

Na odlično pripremljenoj stazi Marof voženo je čak 11 klasa, od čega devet motokros klasa, a na svoje su došli i vozači mopedcrossa i quada. Zanimljive i uzbudljive utrke pratilo je oko 1.000 gledatelja, koji su zaista mogli uživati.

- Prezadovoljan sam, staza je bila onakva kako se samo može poželjeti, a uz to smo imali rekordnih 118 vozača i vozačica. Možemo biti ponosni na organizaciju ove utrke, bio je to pravi spektakl – riječi su Vladimira Groša, predsjednika Udruge motorista Bedekovčine i glavnog organizatora ove utrke.

Rezultati

MX open: 1. Dejan Zver 50, 2. Žan Žaler 38, 3. Borut Bele 38, . 5. Janko Martinac 30, 5. Tomislav Hrdelja 29, …

MX 2: 1. Nikola Hranić 50, 2. Filip Vragotuk 44, 3. Kristian Jakopec 38, 4. Mischel Filipaj 36, 5. Tomislav Bermanec 31, …

MX 65: 1. Dino Lončar 50, 2. Jan Janković 44, 3. Marko Topolovec 40.

MX 85: 1. Luka Kunić 50, 2. David Petanjek 44, 3. Antonio Štefanke 40, 4. Aleksandra Brumnjak 36,                 5. Nikola Mejaški 32, ..

MX 50: 1. Timotej Šafran 50, 2. Karlo Jurinić 44, 3. Jurica Prančić 40, .

Mopedcross: 1. Matija Duž 47, 2. Davor Perčić 45, 3. Žan Podkoritnik 42, …

Quad: 1. Ivan Brdarić 50, 2. Damijan Brinovšek 44, 3. Marin Galić 40, …

Žene: 1. Aleksandra Brumnjak 50, 2. Zala Stergar 42, 3. Maja Kovač