[VIDEO] Osijek očekivano savladao Zagorec, Krapinčani uz ovacije dočekali Petra Bočkaja

Autor tz/mš/ip

NK Osijek i NK Zagorec odigrali su utakmicu šesnaestine finala Hrvatskog kupa

  nk zagrec kup (8).jpg

prvoligaš Osijek očekivano je slavio protiv Zagorca i to rezultatom 3:0, te se na taj način plasirao među 16 najboljih momčadi u hrvatskom kupu. Zagorec je odlično parirao prvi dio utakmice, čak je imao i veliku šansu preko Smrekara u 31. minuti za 1:0, no samo tri minute kasnije na drugoj strani Pervan je iz popravnog udarca glavom doveo goste u vodstvo (0:1).



U poluvremenu je priređena mala svečanost u kojoj je predsjednik Zagorca, Miljenko Merkaš, darivao Peru Bočkaja dresom Zagorca, a Bočkaj je na poklon odgovorio svojom osječkom dvanaesticom, koja će krasiti vitrine Zagorca.



Osijek je u drugom dijelu utakmice bio puno angažiraniji i tu je nadmoć okrunio s još dva pogotka. U 55. je Kamenar nakon duplog pasa s Lopom izašao pred Babića i rutinirano ga matirao, a konačnih 0:3 postavio je Štrkalj glavom, nakon ubačaja Šorše s desne strane. Atmosfera je dosegnula vrhunac u 67. minuti kada je u igru ušao Bočkaj, koji je nogometno prohodao upravo u Krapini, što je publika nagradila velikim aplauzom. Da je Bočkaj istinska zvijezda uvjerili smo se nakon utakmice kada se petnaestak minuta slikao sa svojim obožavateljima i to vrlo strpljivo.



Nakon utakmice priređena je zajednička večera obje momčadi i njihovih vodstva u legendarnoj Preši. Zagorec je utakmicu izgubio, ali dobio je puno više. Pokazao je da se može nositi i s vrhunskim prvoligašima, što će Krapinčanima vjerujemo unijeti dodatno samopouzdanje nakon lošeg starta u prvenstvu. Najveći dobitak su pune tribine u Podgori, a nadam se da će Zagorec i u prvenstvu pratiti što veći broj gledatelja, jer ova momčad to zaslužuje.


ZAGOREC – OSIJEK 0:3 (0:1)
KRAPINA:ŠRC Podgora, GLEDATELJA: 1.000, SUCI: Pečarić, Pušić i Marić (svi iz Zagreba). DELEGAT: Kukić (Sisak).
STRIJELCI: 0:1 Pervan 35', 0:2 Kamenar 55', 0:3 Štrkalj 88'.
ZAGOREC: Babić, Puklin, Sambol (46' Hanžić), Cerovec, Postonjski, Kunštek, Smrekar, Hoić (75'Turniški), Majcenić, Poljak, Landripet (64' Kanceljak). TRENER: Tomica Vincelj
OSIJEK: Santini, Radeljić, Kamenar, Lopa, Šorša, Marić (68' Štrkalj), Pervan (67' Bočkaj), Šutalo, Janža, Ćavar, Stavitski (80' Hajradinović). TRENER: Zoran Zekić