[VIDEO I FOTO] U srcu Zagorja održana veleslalomska utrka

Autor zagorje.com

Na natjecanju se okupilo sveukupno 58 djevojčica i dječaka

IMG_0584.jpg

Skijaški klub 'Stars' iz Svetog Križa Začretja je još prije tri godine uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora, Općine te velikog truda brojnih skijaških entuzijasta uredio skijašku stazu sa svim potrebnim uređajima za zasnježivanje i osvjetljenje staze, kao i mini-vučnicom. Uređenje staze omogućilo je klubu održavanje škola skijanja, kao i dječjih utrka. Staza se nalazi iza sjevernog gola pokraj igrališta NK Jedinstva, uz prilaznu cestu od trgovačkog centra Roses do Žitnice i specifična je po tome što je jedna od tri staze na svijetu koje na tako maloj nadmorskoj visini imaju svu potrebnu opremu.

Upravo je na njoj protekle nedjelje u organizaciji Skijaškog saveza Krapinsko - zagorske županije i Skijaškog kluba 'Stars' održano Prvenstvo u veleslalomu za djecu do 12 godina, na kojem se okupilo sveukupno 58 djevojčica i dječaka. U kategoriji djevojčica do šest godina prvo mjesto osvojila je Lucija Marinović, drugo Dora Kvež , a treće Tia Kvež. U kategoriji djevojčica do devet godina slavila je Lena Borovčak, druga je bila Tara Smrekar a treća Eva Šćuric. U kategoriji djevojčica do 12 godina prva mjesto osvojila je Greta Ciglenečki, drugoplasirana je bila Lana Šuper, a treća Lea Piljek.

U kategoriji dječaka do šest godina kao jedini natjecatelj, uz pomoć svog trenera, nastupio je Jan Kotarski za što je dobio medalju za hrabrost. U kategoriji dječaka do devet godina prvo mjesto osvojio je Lean Borovčak, drugo Matija Grabušić, a treće Martina Galina. U kategoriji dječaka do 12 godina, pobijedio je Karlo Marinović, ispred Romana Požgaja i Filipa Tuđena. Spomenimo i to da su najbrža vremena staze postigli sestra i brat, Lena (8,43 sekunde) i Lean (8,67 sekundi) Borovčak.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE OVDJE.