Veliki uspjeh desetogodišnje Oroslavčanke, stolnotenisačice STK Stubaki

Ovo je bila sezona ove talentirane desetogodišnjakinje

SPORT 6.2._GRACIJA KAČAVENDA 2.jpg

Nakon što je većina najboljih zagorskih stolnotenisača i stolnotenisača dolazila iz STK Zabok i STK Stubaki imaju svoju stolnotenisku zvijezdu. Desetogodišnja Oroslavčanka, Gracija Kačevenda, stolnotenisačica Stubaka, proglašena je najperspektivnijom sportašicom prema izboru Športske zajednice KZŽ. S pravom je Gracija podigla taj laskavi pehar na svečanoj dodjeli u zabočkom restoranu KTC.

Ovo je bila njena sezona. Najvažniji rezultat ove sezone bila je pobjeda na turniru „9. Kup grada Bjelovara“, HSTS turni najvećeg ranga, na kojem je Gracija također podignula pobjednički pehar u kategoriji najmlađih kadetkinja. Isti je uspjeh polučila i na „1. Otvorenom turniru regije Srednja Hrvatska, dok je na memorijalnom turniru „Marko Abramović“ u Varaždinu osvojila treće mjesto. I ovaj je turnir bio najvećeg koeficijenta na državnoj razini. Na županijskom turniru u konkurenciji kadeta gdje se borila i sa dječacima na kraju je bila ukupno treća, samo su dva dječaka bila ispred nje. Osim ovih rezultata bilo je još puno četvrtfinala, polufinala, a zbrajajući sve te uspjehe Lucija trenutno drži visoko drugo mjesto na rang listi najmlađih kadetkinja, a u jednom je trenutku čak bila i prva.

Unazad zadnje tri godine Gracija trenira minimalno četiri puta tjedno. Stolnim tenisom ju je „zarazio“ otac Tomislav, inače jedan od istaknutijih stolnotenisača županijske lige, koji paralelno gradi i trenersku karijeru. Gracija nije samo sjajna stolnotenisačica, već je i odlična učenica četvrtog razreda OŠ Oroslavje – jednom riječju djevojčica za primjer.

- Sezona je bila duga i naporna, prošli smo gotovo cijelu Hrvatsku igrajući turnire i skupljajući bodove za hrvatsku rang listu. Pred kraj godine smo se čak popeli na 1. mjesto ali smo 2017. ipak završili na 2. mjestu. Rezultat je to svakodnevnog treniranja, a uspjeh smatram još većim jer je konkurencija poprilično izjednačena. Jako smo ponosni na osvojenu nagradu, ali i svjesni obaveze koju ona nosi.
Trudit ćemo se da u narednim godinama predanim radom opravdamo ovu nagradu – riječi su Gracijina oca i trenera Tomislava, po primitku nagrade na dodjeli u Zaboku.