Uz fenomenalnu podršku publike, Zabok pobjedio Goricu

Zabok je na putu do pobjede ponovno imao fantastičn potporu navijača

  zabok gorica 3

Košarkaši Zaboka zasluženo su došli do pobjede protiv Gorice od 12 koševa viška (73:61). Utakmica je počelo obostrano nervozno, čak se četiri minute čekalo na prvi koš Batura, a prva deset minuta utakmice završilo je s nesvakidašnjih 8:8. Trica Zaboka bila je 0-10, a Gorice 0-11. Bilo je pitanje tko će prvi uz obranu povezati i napad. Gorica je tricom Prgometa povela u uvodnim minutama druge četvrtine (8:11), no onda je slijedila serija Zaboka od 11:0 koju su inicirali Šarlija i s dvije trice Galić. Nakon toga Gorica više nije bila ni blizu vodstva. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 30:22, a pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini koju je odlično odigrao kapetan Črnjević, a prve i to vrlo kvalitne minute u tom je dijelu utakmice za Zabok odigrao i Šarlija. Zabok je na ulasku u 29. minutu koševima Radovčića s linije slobodnih bacanja stigao na najvećih +17 (53:36). Početkom zadnjih minuta Baković je uspio smanjiti na -9 (58:49), no Galić i Črnjević ponovno su odveli utakmicu u mirne vode i doveli Zabok do važne pobjede.

Zabok je s 23 koša i 7 skokova predvodio sjajni Antonio Črnjević, odličan je bio i Roko Galić koji je uz 17 koševa i 5 puta uspješno skočio,  a veliki obole dao je i Marino Šarlija koji je uz 8 skokova 10 puta uspješno skočio i ubilježio još 3 asistencije.  Goste je s 12 koševa i 7 skokova predvodio Marko Baković, a 12 koševa uz 5 skokova i 3 asistencije ubilježio je Borna Kapusta.

Zabok je na putu do pobjede ponovno imao fantastičn potporu navijača.

Ivan Tomas:

“Zahvaljujem navijačima na fantastičnoj pobjedi. Sigurno je da su nam bili u vjetar u leđa. Napadački smo jako skromno ušli u utakmicu, no srećom su moji igrači bili koncentrirani u obrani i odradili su ono što smo se dogovorili. Obrana nam je danas donijela ovu vrlo bitnu pobjedu“.

Josip Sesar:

“Čestitam domaćinu bilu su agresivniji i zasluženo su pobijedili. Zabok je pokazao puno više agresivnosti što mu je donijelo pobjedu“.

Antonio Črnjević:

“Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Znali smo što nas očekuje. Ulaz je bio obostrano u grču, ali čvrstinom u obrani i kolektivnom igrom u oba smjera došli smo do rezultatskog plusa i više Gorici nismo dali da dođe do „egala“ i mislim da je naša pobjeda sasvim zaslužena“.

Borna Kapusta:

“Loše smo napadački otvorili i Zabok i mi. Njima je poslije krenuo šut, a nama nije. Zabok je dobio ovu utakmicu lakše nego što smo mi očekivali. Jednostavno nismo mogli naći pravi ritam u napadu i to je na kraju presudilo“.