UČINAK NAKON JESENSKOG DIJELA SEZONE: Omladinac u lovu na Jedinstvo

Nakon 13 kola zaostatak Omladinca je 6 bodova (33:27), no u realnosti situacija je prilično izjednačena i može se reći da Omladinac ovisi sam o sebi i svojim rezultatima

SPORT 5.2_NOGOMET 2. ŽNL OMLADINAC U LOVU NA JEDINSTVO.jpg

Zima trenutno i ne izgleda kao zima, pa već vjerojatno i zagorski nogometni drugoligaši razmišljaju o nastavku sezone. No, mi ćemo se malo još vratiti u jesenski dio sezone i osvrnuti se na učinak NK Omladinac iz Dubrovčana, koji je na pauzi najbliži pratitelj vodećeg Jedinstva. Nakon 13 kola zaostatak Omladinca je 6 bodova (33:27), no u realnosti situacija je prilično izjednačena i može se reći da Omladinac ovisi sam o sebi i svojim rezultatima.

Naime, 2. zagorska liga ove se sezone igra trokružno. Jedinstvo ima utakmicu više, a u dvije do sada odigrane međusobne utakmice svaka je ekipa izborila po jednu pobjedu, a treće međusobna utakmica igrat će se u Dubrovčanu. Dakle, sve je otvoreno. Inače Omladinac je u sezonu krenu zadnji, iz jednostavnog razloga jer je u 1. kolu bio slobodan. Nakon toga stigle su dvije utakmice nimalo jednostavne za sam start, jer se od Lobora i Đalskog očekivalo dosta u ovoj sezoni. Omladinac je kod kuće sa 2:1 svladao Lobor, a nakon toga sa 1:0 slavio kod Đalskog. Slijedeće dvije utakmice bile su još veći izazovi. Naime, 4. kolo donijelo je utakmicu protiv Jedinstva, a pobjedom 3:1 Omladinac je pokazao da misli ozbiljno. U 5. kolu s teškog gostovanja kod Mladosti u Belcu, dečki iz Dubrovčana se vraćaju opet sa sva 3 boda nakon pobjede 1:0.

Nakon toga uslijedile su dvije lakše utakmice, 5:0 pobjeda protiv Milengrada 2005. i 4:0 kod Desinića, pa i sedma uzastopna pobjeda 2:1 protiv Toplica. No, u 9. kolu stigao je hladan tuš u Konjščini, i Omladinac je prvi puta u sezoni poražen. Sloga je slavila sa 3:2 i to golom u 90. minuti. Možda je sretna okolnost bila da je nakon toga stiglo slobodno kolo za Omladinac, koji se pribrao i u 11. kolu sa teškog gostovanja u Loboru donio nova tri boda (2:1). Nakon toga pobijeđen je Đalski sa 2:0, a u 13. kolu, zadnjem jesenskom, u velikom derbiju Jedinstvo je slavilo sa 2:0 i stiglo do spomenutih 6 bodova prednosti. Tako je Omladinac jesenski dio završio sa 27 bodova, sa 9 pobjeda i 2 poraza uz gol razliku 24:9.

Lojna i Jambrešić predvode strijelce

Za 9 pobjeda Omladinac je zabio 24 gola, a strijelce predvode Nikola Lojna sa 7 i Damir Jambrešić sa 5 golova, dakle polovicu svih golova, no vrlo je važna uloga i povratnika iz Zagorca VT Stjepana Juhara, koji je dodao 3 gola. Filip Horvat, Mario Pavliša i Matija Škalec su zabili po 2 gola, a Ivan Jambrešić, Tomislav Lacko i Josip Plečko po jedan. Trener Stjepan Horvat u osvrtu na jesenski dio sezone požalio se na neke objektivne probleme. ''Nedostajalo nam je par igrača, tijekom sezone muče nas i kartoni. Nesretno smo izgubili u Konjščini, a sve drugo je bilo ok. No, mi ćemo se spremiti za nastavak prvenstva i borbu za vrh''.  Kako smo već opisali, ta je borba sasvim realna opcija sa pozicije Omladinca, koji zasigurno ima što za reći u proljetnom dijelu. U njega će krenuti teškom utakmicom protiv Mladosti iz Belca, ali na svom terenu, pa slijede utakmice protiv Milengrada 2005., Desinića, Toplica i Sloge. U 19. kolu Omladinac će i 3. puta biti slobodan, a u 22. kolu slijedi i moguće odluka, naime na rasporedu je derbi protiv Jedinstva. U svakom slučaju čeka nas zanimljivo proljeće i pokušaj Omladinca da dostigne Jedinstvo.