U zadnjem jesenskom kolu Gaj remizirao

U goste je stigao Savski Marof, ekipa iz donjeg dijela tablice

GAJ REMIZIRAO 6.jpg

Prošla je nedjelja donijela i posljednji jesenski nastup Gaja iz Mača u 4. NL središte. U goste je stigao Savski Marof, ekipa iz donjeg dijela tablice. Gaj je u zadnjih par kola pao sa 2. na 4. mjesto i trebao je ovu pobjedu ili za učvršćivanje tog vrlo dobrog 4. mjesta ili za skok na 3, a što je ovisilo o rezultatu utakmice Gradići-Ponikve, koja se igrala u isto vrijeme.

Na odmor s 0:1

Gaj je krenuo vrlo dobro ako ćemo gledati opći dojam u prvih 5 minuta, ali nažalost nakon toga je stao. Zapravo najbolju priliku u prvih 45 minuta odmah u 2. minuti imao je Dubravko Vujica. Nakon akcije po desnoj strani Petar Krpanec je nabacio, a Vujica loše pucao sa samo 5 metara sam ispred golmana Nikole Rihtara, koji je samo pokupio loptu. U istoj minuti u novoj akciji Vujica je proigrao na lijevoj strani Tomislava Čavalu, koji je iskosa s 10 metara pucao pored gola iz vrlo izgledne pozicije.

U 5. minuti Vujica je nabacio s lijeve strane, a u vrlo dobroj poziciji sa 7-8 metara bio je Karlo Oraić, koji puca, ali Rihtar brani. I onda u 7. minuti gosti prvi puta praktički prelaze centar i to po lijevoj strani. Krpanec i Čavala već su naizgled otklonili opasnost, no nakon neopreznosti Čavale, loptu je uzeo Kristijan Hanžek, dodao za Hrvoja Mlinarića, koji se u kaznenom prostoru okrenuo sa Darijem Kraljem na leđima i pogodio donji kut Krunoslava Škofa za 0:1. U 10. minuti Petar Cebin pucao je za goste bezopasno sa 25 metara preko gola, a u 24. minuti pored gola. Od domaćina u tom razdoblju nismo vidjeli ništa. Gol kao da ih je šokirao i tek u 32. minuti nakon korner a s lijeve strane na suprotnoj je sa 10 metara malo iskosa iz prve pucao Karlo Bobinec. Rihtar je obranio, lopta mu je na trenutak ispala, ali je ipak stigao do nje prije Oraića. Gosti su nakon jedne kontre zaprijetili u 37. minuti, iz situacije slične golu, no ovaj puta Mlinariću je udarac obranio Škof.

U 41. minuti Krpanec je poveo akciju po desnoj strani, preko Bobinca lopta je završila na lijevoj strani, gdje nabacuje Filip Kreber, a opet s desne puca Oraić, od bloka u Rihtara. U 44. minuti za kraj za goste je iz daljine potegnuo Tomislav Barišić, ali je Škof obranio, dok je u 45. na drugoj strani Rihtar obranio udarac Robertu Kuhariću.

Gaj u završnici do boda

Odmah u 46. minuti Gaj ima priliku za izjednačenje. Nakon kornera na 5 metara od Rihtara našao se Jurica Ščuric, ali njegov udarac glavom bio je premalo opasan pa je Rihtar uhvatio loptu. I u 50. minuti pokušaj glavom, ovaj puta Vujice, ali opet bez gola. U 51. minuti Miroslav Blagec je pred gol aut crtom uhvatio jednu loptu, oštro ubacio pred gol, lopta je prošla kroz gužvi i završila na nozi Krpanca, koji puca iz prve i pogađa prečku od koje se lopta odbila u zemlju, ali suci nisu pokazali da je to bilo iza crte. U 57. minuti prvi pokušaj gostiju u nastavku, no Ščuric blokira udarac Mlinarića.

U 58. minuti na drugoj strani sa 20 metara po zemlji puca Marko Martinić, ali Rihtar i to hvata. U 61. minuti nakon nekoliko dodavanja oko kaznenog prostora sa 16 metara puca Bobinec, ali u obrambeni blok. U 71. minuti kazneni udarac za Gaj. Blagec je pritisnuo u obrani Vinka Delića Pasarića kojem je vračana lopta. Blagec mu je uzeo loptu i negdje oko ruba kaznenog prostora Pasarić ga ruši. Iako su gosti tvrdili da je to bilo izvan kaznenog prostora, sudac Marko Petrunić pokazao je na bijelu točku. No, Kuharić je pucao pored gola. Gosti to skoro kažnjavaju u 78. minuti, kada po desnoj strani nakon kontre bježi Mlinarić i oštro ubacuje, a ispred Barišića Krpanec izbija u korner. Gaj se u završnici potpuno otvorio, u napad je otišao i stoper Ščuric, što otvara dodatni prostor za kontre gostiju. U 83. minuti po lijevoj strani prošli su tako Mlinarić i Martin Zrnc, koji puca sa 16 metara, ali Škof brani.

Na drugoj strani u 85. minuti Kreber daje povratu na 12 metara Čavali, koji puca, ali Rihtar je opet siguran. U 89. minuti Gaj ipak izjednačava. Naizgled neopasna lopta odaslana je u kazneni prostor. Pažnji obrane gostiju izmaknuo je Blagec, stigao do lopte prije Rihtara i glavom ga lobao za 1:1. Do kraja prilika nije bilo pa je Gaj sa ovim bodom ostao 4., na bod iza Gradića, koji su izgubili od Ponikvi i 3 boda od Jaruna. Ponikve su sada pobjegle 9 bodova.

Željko Deak, trener NK Gaj:

Željko Deak

''Mislim da smo u ovoj utakmici promašili previše prilika, i dobro da smo u završnici uspjeli izjednačiti. Jesenski dio sezone je bio dobar, a šteta da ga nismo uspjeli zaokružiti pobjedom.''

Davor Debogović, trener NK Savski Marof:

Dragan Debogović

''Mislim da je utakmica bila dobra, gledljiva. Mislim da smo malo iznenadili i sebe i protivnika sa dobrom i pokretljivom igrom. Šteta da smo primili gol u završnici, no da mi je netko prije utakmice ponudio ''nulu'' ja bih prihvatio.''