U Velikom Trgovišću 23. Croatia World Cup

Autor zagorje.com

Svjetska samostrelska unija IAU je, zahvaljujući odličnoj organizaciji dosadašnjih natjecanja, odabrala Croatia Cup kao prvi službeni svjetski kup ove godine

samostrel 3.jpg

Na prostorima Sportskog centra u Velikom Trgovišću održan je 23. Croatia World Cup – međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom FIELD.

Ovogodišnji Croatia World Cup okupio je četrdesetak sudionika iz Hrvatske, Češke, Njemačke i Rusije, koji se u Velikom Trgovišću od 15. do 17. lipnja natjecali u gađanju samostrelom. Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek pozdravio je okupljene natjecatelje i sve druge prisutne na svečanom otvaranju te istaknuo važnost Croatia cup-a za promociju Velikog Trgovišća i čitave Krapinsko-zagorske županije.

Svjetska samostrelska unija IAU je, zahvaljujući odličnoj organizaciji dosadašnjih natjecanja, odabrala Croatia Cup kao prvi službeni svjetski kup ove godine. Drugi svjetski kup bit će održan u Češkoj, a završno gađanje u Rusiji. Turnir je ujedno i kontrolno natjecanje hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati od 27. lipnja do 3. srpnja 2018. u Pärnu (Estonija).

Od domaćih natjecatelja nastupali su aktualni svjetski prvaci Domagoj i Valentina Pereglin, juniorski viceprvak svijeta Martin Oborovečki, brončane sa SP-a u Osijeku Sanja Komar i Mihaela Oborovečki te ostali osvajači ekipnih svjetskih medalja.

Organizator natjecanja je Streljačko društvo Veliko Trgovišće, čija je ekipa ove godine već osvojila ekipni naslov viceprvaka Hrvatske.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Svjetske samostrelske unije Pero Stojnić, pomoćnica glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Biserka Vrbek, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički župnik u Velikom Trgovišću Josip Čulig, predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće Damir Oborovečki te predstavnik Hrvatskog streljačkog saveza Krešimir Loborec, koji je istaknuo da je SD Veliko Trgovišće organizacijskim sposobnostima i velikim brojem reprezentativaca zauzelo zavidni rejting u ovom sportu u hrvatskim i svjetskim okvirima.