U Oroslavju održano I. kolo Bumbar lige u atletici

Četrdeset i pet dječaka i djevojčica uživalo u atletici

ak oroslavje.jpg

Na inicijativu Jasmine Burek i Branka Barlovića AK Oroslavje organizirao je I. kolo Bumbar lige u atletici, na kojem je nastupilo 45 dječaka i djevojčica od 6-14 godina. Natjecateljske discipline bile su: gađanje vorteksom u metu, bacanje medicinke od 1 kg iz klečećeg položaja, skok u dalj s kratkim zaletom od tri metra i trbušnjaci u 30 sekundi. Za svaku disciplinu, izuzev trbušnjaka, klinci i klinceze imali su po četiri pokušaja. Natjecanje je trajalo oko 2 sata, a medalje je svakom djetetu uručio gradonačelnik Oroslavja, Emil Gredičak.

Kod šestogodišnjih dječaka najbolji je bio Matija Novosel, a Lara Novosel je bila najbolja kod djevojčica iste dobi. Petar Pintar bio je najbolji osmogodišnjak, a Ana Uroić-Varga najbolja osmogodišnjakinja. Lovro Pustak predvodio je desetogodišnjake, a Sara Cukovečki desetogodišnjakinje. Kod dječaka starih jedanaest godina najuspješniji je bi Stjepan Sovec, a kod jedanaestogodišnjakinja, Sara Barlović. No pobjednici su svi.

AK Oroslavje najavljuje da će uz najmlađe Oroslavčane i Oroslavčanke u i idućim kolima nastupiti i dječaci i djevojčice iz cijelog Hrvatskog zagorja.