Trojica trkača Atletskog kluba Zabok uspješni na utrci Kamenica - Kapela Majke Božje Snježne

Autor zagorje.com

Staza je bila duga 13 kilometara

atletski klub zabok.jpg

U nedjelju, 5. kolovoza 2018., na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te blagdan Majke Božje Snježne u Kamenici, u organizaciji USK Bedenec, Udruge za sport i kulturu Kamenica i TK Marathon 95, održana je druga po redu brdska atletska utrka Kamenica – Kapela Majke Božje Snježne. Na utrci su nastupila trojica članova Atletskog kluba Zabok: Alen Čretni, Damir Hršak i Sven Šemovčan.

Staza dužine 13 kilometara vodila je od crkve Svetog Bartola, obroncima Ravne Gore do kapele Majke Božje Snježne. Prvih 3 km bilo je asfaltirano, dok je ostatak staze makadam. Šumskim predjelom prolazi 3/4 staze, pri čemu je prvi dio uspon (7km) te sljedećih 5 km nizbrdica, dok je posljednji kilometar valovit s jačom uzbrdicom prije cilja.

Stazu je najbrže prošao Damir Hršak s vremenom 55:19, čime je ujedno postavio i novi rekord staze. Odmah iza Damira, s vremenom 59:50, u cilj je ušao Alen Čretni.

Obojica su, osim ukupnog plasmana, bili i pobjednici u kategoriji seniora. Sven Šemovčan utrku je iskoristio kao trening-pripremu za Prvenstvo Hrvatske u ultramaratonu na 100 km, koje se 8. rujna 2018. održava u Termama Sveti Martin. Sven je stazu pretrčao za 01:12:00, čime se plasirao na 16. mjesto.

- Ovu  subotu 11. kolovoza na rasporedu je 17. utrka Starigrad – Veliko Rujno, također dužine 13 km. Utrka je ujedno pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske. Utrka u Kamenici zasigurno je dobro došla kao odlična pripremna uvertira u istu - rekli su iz Atletskog kluba Zabok.