Tradicionalni susret Oroslavčana i Crikveničana

Autor zagorje.com

Susret je završio rezultatom 5 : 5

Image00001.jpg

Ovog vikenda u Oroslavju su gostovali nogometni veterani iz Crikvenice koji su odigrali prijateljski susret s domaćinom - nogometnim veteranima iz Oroslavja. Susret je završio rezultatom 5 : 5, a bilo je to jubilarno 70. gostovanje Crikveničana u Oroslavju.

Naime, druženje ovih sportskih ekipa započelo je davne 1947. godine kada su naši nogometaši bili na pripremama u Crikvenici, a s naše strane poticaj za jednu tradicionalnu suradnju dali su poznati oroslavski sportaši Branko Bosek i Željko Bosek.

Do 1970. godine bila su to godišnja neobavezna druženja, a od tada su dogovoreni svako godišnji susreti u Oroslavju i Crikvenici. Omjer pobjeda u nogometu ide u malu korist naših nogometaša, dok su u kuglanju koje se također održavalo sedamdesetih i osamdesetih godina bili uspješniji Crikveničani. Odigran je i jedan teniski meč.

Posljednjih tridesetak godina stalni sudionik i voditelj tih natjecanja s oroslavske strane je Tomislav Gredičak. Naši sportaši odlaze u Crikvenicu prvog tjedna u rujnu kada se u tom gradu održava Ribarski tjedan, a Crikveničani dolaze u Oroslavje pred Martinje.

Tridesetak sportaša iz Crikvenice su nakon nogometnog susreta bili u posjetu Mariji Bistrici, a oroslavski domaćini pripremili su im i lijepu martinjsku svečanost u Društvenom domu u Andraševcu te su svim sudionicima poklonili knjigu „90 godina nogometa u Oroslavju“.