Stariji pioniri Jedinstva osvojili turnir u Kutini

Omladinski pogon Jedinstva iz Svetog Križa Začretja postiže dobre rezultate

SPORT 13.2._PIONIRI JEDINSTVA.jpg

Dok prvoj momčadi ne cvjetaju ruže, omladinski pogon Jedinstva iz Svetog Križa Začretja postiže dobre rezultate. Na jakom turniru u Kutini stariji pioniri Jedinstva osvojili su prvo mjesto, uz pet pobjeda i samo jedan poraz.

Pohod do naslova Jedinstvo je započelo s pobjedama u skupini. Padali su redom: Petrinja (4:1), Nakon toga uspješniji je bio Naftaš Ivanić (1:2), a nastavak natjecanja Jedinstvu je donijela pobjeda od 1:0 protiv domaće Moslavine.

U četvrtfinalu s 2:1 poražen je Bjelovar, a u polufinalu s uvjerljivih 3:0 pao je Daruvar. U finalu je Jedinstvo čekala druga momčad domaćina Moslavine. Nakon regularnog dijela utakmica je završila rezultatom 0:0; a u lutriji sedmeraca prisebniji su bili stariji pioniri Jedinstva koji su na kraju slavili rezultatom 3:2 .

Pod vodstvom trenerskog dvojca Željko Tihava – Ivan Grozaj, ovaj lijepi uspjeh su ostvarili: Jurica Hanźek, Dominik Črnjević, Mihael Kotarski, Luka Majsec, Leonardo Šoštarić, Filip Pernjek, Mihael Šoštarić, Petar Horvat, Leo Ferenčak i Mario Hlebec.

Uz pobjednički pehar, pioniri Jedinstva vratili su se u Začretje i s dvije pojedinačne nagrade. Tako je s pet golova najbolji strijelac turnira u Kutini bio Luka Majsec, dok je Jurica Hanžek proglašen za najboljeg vratara turnira.

Rezultati:

U skupini: NK Mladost Petrinja - NK Jedinstvo 1:4, NK Naftaš Ivanić - NK Jedinstvo 2:1, NK Moslavina (I) Kutina - NK Jedinstvo 1:0
Četvrtfinale: NK Jedinstvo - NK Bjelovar 2 : 1
Polufinale: NK Jedinstvo - NK Daruvar 3 : 0
Finale: NK Jedinstvo - NK Moslavina II 3 : 2 (0:0).