SRELE BRUTAL TEAM 'RASTURA': Pet zlata na 'Rujanskom ratu'

Autor zagorje.com

Na natjecanju je sudjelovalo pet natjecatelja Srele Brutal Teama

  IMG_4413.jpg

U Šibeniku je održan “Rujanski rat”, treće od četiri natjecanja u bench pressu ove godine prema kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza održati ove godine, koji je pridruženi član Hrvatskog olimpijskog odbora. Powerlifting klub Srele Brutal Team učvrstio je u Dalmaciji vodeću poziciju u ukupnom poretku u bench pressu među ukupno 17 klubova, prije zadnjeg natjecanja, Državnog prvenstva Hrvatske, koje će se održati 10. i 11. prosinca u Virovitici. Na natjecanje je išlo pet članova Srele Brutal Team, koji su među 72 natjecatelja, osvojili pet zlata.

– Pokušali smo napasti i dva državna rekorda – ja svoj od 195 kilograma i Mladen svoj od 126 kilograma, ali ovaj put nismo uspjeli. Borna Čičko, 18-godišnji kadet iz Oroslavja u kategoriji do 83 kg podignuo je 117,5 kilograma, Lovro Gmaz, 19-godišnji junior iz Oroslavja u kategoriji do 74 kg podignuo je 125 kilograma, Miljenko Peček (25) iz Krapine u kategoriji open do 66 kilograma podignuo je 105 kilograma, Mladen Vrančić Lež (51) iz Zaboka u kategoriji master 2 do 83 kilograma podignuo je 120 kilograma, dok sam ja u kategoriji master 1 + 120 kilogram podignuo 190 kilograma, što je bilo dovoljno za pobjedu. Nažalost, imam 45 godina i povrede su sve češće, pa ne vjerujem da ću ikad biti u top formi i zdrav kao prije, no vodim taj klub kao osnivač , trener i predsjednik najbolje što mogu, a rezultati su pokazatelj svega. Težak je to sport , vrlo zahtjevan i mnogi odustaju, pravila natjecanja su vrlo rigorozna, selekcija je brutalna. Osobno, htio bih još malo popraviti ova svoja dva državna rekorda od 200 i 195 kilograma, a volio bih i u inozemstvu uzeti još koju medalju, kao u Mađarskoj 2013. godine, kad sam bio viceprvak svijeta, a supruga Ružica prvakinja svijeta – ispričao je Srele.

Dodao je kako je njegova supruga Ružica ovoga puta propustila natjecanje i to prvi put nakon pet godina jer se zbog poslovnih obaveza i povreda nije stigla kvalitetno pripremiti. – Kao klub i ekipa jako smo dobri. U bench pressu dominiramo već četiri godine, a imamo odlične mlade sportaše koji marljivo treniraju. Meni još nedostaje certifikat trenera powerliftinga kako bih bio kompletan. To će biti uskoro izvedivo, jer ću biti prva generacija trenera powerliftinga, budući da u studenom kreće trenerska škola na Sportskom učilištu – rekao je Srećko Martinić Srele. Zahvalio je i svima koji su podrška u radu kluba te onima koji prepoznaju i prate njihovo uspjehe.