Spektakularno finale Zagorca i Gaja u Zaboku

Na igralištu Mladosti u Zaboku u finalu kupa NS KZŽ snage će odmjeriti dva trenutno najbolja zagorska kluba Zagorec KR i Gaj

kolaž finale kupa.jpg

Odbor za hitnost NS KZŽ odlučio je da će se ovogodišnje finale kupa NS KZŽ odigrati u Zaboku, što je i Izvršni odbor NS KZŽ na svojoj sjednici potvrdio. Logična odluka. Travnjak Mladosti u odličnom je stanju, što je itekako važno jer će na njemu snage odmjeriti dva trenutno najbolja zagorska kluba, Zagorec iz Krapine i Gaj iz Mača. Ne sumnjamo da nas čega pravi nogometni spektakl u Zaboku u srijedu 6.6. u 18 sati. I Zagorec i Gaj iza sebe imaju odlične sezone. Krapinčani su trenutno peti u III. HNL i imaju čak šansu uspjehom u derbiju protiv Opatije stići do četvrte pozicije na kraju, dok je Gaj svoju sezonu završio na odličnom četvrtom mjestu.

Nećemo otkriti „toplu vodu“ ako kažemo da je Zagorec iz Krapine blagi favorit pred ovu utakmicu, no kup je uvijek zanimljivo natjecanje, a posebnu mu draž daje što četo pobjeđuju i nominalno slabije momčadi. Uostalom, prošle je godine Straža iznenadila Gaj, kao momčad iz ranga niže. Bez obzira što je Zagorec rang više, Gaj ima respektabilnu momčad koja se može suprotstaviti Krapinčanima. Zagorec je u posljednje vrijeme u odličnoj formi i niže samo pobjede, dok je Gaj izgubio dvije posljednje utakmice, što može i zavarati, jer su nogometaši Željka Deaka već uvelike mislima bili u finalu kupa. Na jednoj strani Smrekar, Poljak, Majcenić, Kunštek, Hanžić, Hoić na drugoj Čavala, Bobinec, Vinčić, Blagec, Vujica, Kresonja, Martinić jamac su pravog nogometnog spektakla.

Pred spektakularno finale koje će svojim kamerama popratiti i HNTV, postavili smo po tri pitanja trenerima Zagorca i Gaja, Tomici Vincelju i Željku Deaku.

1. Što očekujete od finala kupa?

VINCELJ: „Očekujem da ćemo osvojiti kup. U dobrom smo ritmu, atmosfera je dobra i mislim da smo kvalitetnija momčad. Međutim, to je kup i moramo biti vrlo oprezni jer momčad Gaja posjeduje određenu kvalitetu i ne smijemo ih ni u kojem smislu podcijeniti“.

DEAK: „Želja nam je da se pokažemo u što boljem svijetlu i da opravdamo naš ulazak u finale. Ovo je za nas utakmica sezone i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Zagorec i osvojimo kup“.

2. Koga najviše respektirate u protivničkoj momčadi?

VINCELJ: „Momčad Gaja ima u sastavu dobrih pojedinaca od kojih bi izdvojio golmana Škofa i Kresonju koji su igrali u Zagorcu. Tu su još Bobinec, Čavala i Vinčić koji također ima iskustvo igranja u 3. HNL“.

DEAK: „U momčadi Zagorca ima niz dobrih pojedinaca, a ja najviše cijenim Matiju Smrekara i Stjepana Poljaka. Riječ je o vrlo kvalitetnim i iskusnim nogometašima, koji imaju prvoligaško i međunarodno iskustvo“.

3. Što Vincelj misli o Deaku, a što Deak misli o Vincelju?

VINCELJ: „Željko Deak je vrlo iskusan trener. Trenirao je brojne klubove u Hrvatskom zagorju, među kojima je i naš Zagorec, što također govori o njegovoj trenerskoj kvaliteti“.

DEAK: “Tomica Vincelj bio je veliki nogometaš i veliki sportaš. Imao sam priliku trenirati ga prvo u Zagorcu, a potom sam ga doveo u zabočku Mladost, što najbolje govori koliko sam cijenio njegove igračke sposobnosti. Drago mi je da se dobro snašao u trenerskim vodama, vidljivo je da ima „nogometne oči“. Vesele me njegovi uspjesi i želja mi je da u budućnosti bude još i bolji trener“.

VJEROJATNI SASTAVI

ZAGOREC: Vinceljak, Hoić, Suntešić, Postonjski, Kunštek, Smrekar, Majcenić, Turniški, Poljak, Sedak, Hanžić.

GAJ: Škof, Čavala, Kralj, Krpanec, Vujica, Bobinec, Blagec, Vinčić (Martinić), Kresonja, Ščuric, Kreber.