Slavlje prstića Jedinstva i limača Škole nogometa Bubamara

Nakon zagića na igralištu Mladosti održan „4. Memorijalni turnir Srećko Tisanić-Škifa“ u konkurenciji prstića i limača

Prstići Jedinstva

Nakon zagića, svoj su finalni dan na memorijalu Srećka Tisanića-Škife održali prstići i limači. U konkurenciji prstića pobjedu su odnijeli prstići Jedinstva iz Svetog Križa Začretja. Oni su nakon žestoke borbe u polufinalu s 1:0 pobijedili Dinamo Jakovlje, a potom uz tri dalekometna projektila Luke Peroša i Inter s 3:1. Luka Peroš s 11 je golova proglašen je najboljim strijelcem turnira, a zanimljivo je da se Luka Peroš zove i vratar Jedinstva, koji je proglašen najboljim vratarem turnira. Najboljim igračem proglašen je Grgur Tolić iz drugoplasiranog Intera. Treće mjesto pripalo je prstićima iz Dinama Jakovlje, koji su bili bolji od Stubice rezultatom 3:0. Odlično je za Stubicu odigrao Marin Peštaj koji je postigao čak 9 golova. Bilo je nekih problema oko zbrajanja golova u konkurenciji prstića, pa je domaćin odlučio da će pehar za najboljeg strijelca poslati i Marinu Peštaju.

Ante Čorić, Marko Klobučarević i Bruno Gabriša najbolji u konkurenciji limača

Pod vodstvom trenera Tomice Hanžića za prstiće Jedinstva nastupili su: Luka Peroš, Ana Martinjak, Luka Peroš, Noa Bartolin, Aleksandar Krznar, Stjepan Krznar, Ivan Matanović, Jan Perhot, Dorijan Mraz i Tin Sever.

- Sve čestitke mojim igračima. Marljivo treniramo i živimo za nastupe na ovakvim turnirima. Mislim da smo zasluženo slavili. Uživali smo ovdje u Zaboku. Turnir je bio vrlo kvalitetan i dobro organiziran – riječi su Tomice Hanžeka, trenera prstića Jedinstva.

Kod limača je konurencija bila izuzetno jako. Do kraja su otišli limači Škole nogometa Bubamara Prečko, koji redovno u Zaboku osvajaju trofeje. U finalu su s 3:0 pobijedili Lučko. Limače Bubamare predvodili su najbolji strijelac Bruno Gabriša (11 golova) i najbolji igrač Marko Klobučarević. Najboljim vratarem proglašen je Ante Ćorić iz Lučkog, dječak na kojeg su oko već bacili Dinamo i Lokomotiva, a koji marljivo individualno trenira s Vladom Ilečićem, poznatim zagrebačkim trenerom vratara. U zagorskom dvoboju za treće mjesto limači Tondacha uvjerljivo su slavili protiv Gaja rezultatom 4:0.

Najbolji vratar Luka Peroš u društvu župana Kolara

Pod vodstvom trenera Brune Petermana, boje limača ŠN Bubamara Prečko branili su: Patrik Težak, Bruno Hrkalović, Roko Gaćina, Filip Laškaj, Rudi Stamać, Denis Puškar, Bruno Gabriša, Marko Klobučarević, Bruno Strupar, Gianfranco Kovačić, Roko Kusaković, Lovro Smolčić, Viktor Kovač i Patrik Bainac.

Najboljim pojedincima i ekipama nagrade su dijelili župan KZŽ Željko Kolar, predsjednik Mladosti Ivan Jurina, glavni instruktor NS KZŽ Franjo Kučko i šef omladinskog pogona Mladosti Damir Srebačić.

Najbolji strijelac Luka Peroš u društvu župana Kolara

U pet natjecateljskih dana turnirom je prodefiliralo oko 400 klinaca. Veliki obol u organizaciji turnir dali su trener iz omladinskog pogona: Mate Fio, Hrvoje Jurina, Jurica Kotarski, Marko Belanović, Vinko Kotarski, igrači seniorske momčadi Patrik Turk i Martin Bajs, domaćica Sonja Vorel. Utakmice na turniru sudili su Zdravko Fotivec, David Veseljak, Stjepan Mihaljinec, Petar Pavlić i Krunoslav Peharec.

-Hvala svima koji su na bilio koji način pomogli u organizaciiji memorijalnog turnira Srećko Tisanić-Škifa. Nadam se da je pred ovim turnirom lijepa budućnost. Velika zahvala županu Željku Kolaru što se odazvao našem pozivu, kao i svim dječacima i roditeljima na fer i korektnom ponašanju – završnu ocjenu turnira dao je Damir Srebačić, šef omladinskog pogona NK Mladost Zabok.

Rezultati

Prstići (2011. i mlađi)

Polufinale: Jedinstvo – Dinamo (J) 1:0, Inter – Stubica 2:1

Za 3. mjesto: Dinamo J –Stubica 3:0

FINALE: Inter – Jedinstvo 1:3

Konačni poredak: 1. Jedinstvo, 2. Inter, 3. Dinamo J, 4. Stubica

Limači (2007. i mlađi)

Četvrtfinale:

ŠN Bubamara – Dinamo J 7:0

Lučko – Zagorec KR 8:0

Bistra – Tondach 0:4

Gaj Mače – Stubica 3:2 p (0:0)

Polufinale: ŠN Bubamara – Gaj Mače 7:0, Lučko – Tondach 3:1

Za 3. mjesto: Gaj Mače – Tondach 0:4

FINALE: ŠN Bubamara – Lučko 3:0

Konačni poredak: 1. Škola nogometa Bubamara Prečko, 2. Lučko, 3. Tondach, 4. Gaj Mače