Sjajni veterani krapinskog Zagorca prvaci su Hrvatske

U Poreču održano 19. prvenstvo veterana HNS-a

veterani zagorca

U organizaciji Komisije za veteranski nogomet u Zelenoj laguni u Poreču održano je 19. prvenstvo veterana HNS-a, koje je ove godine okupilo čak 30 momčadi, što je rekordan broj. U tako jakoj konkurenciji najviše su pokazali veterani krapinskog Zagorca, koji su u šest utakmica ostvarili jednak broj pobjeda i više nego zasluženo osvojili naslov prvaka Hrvatske. Tako su Krapinčani na najbolji mogući način prezentirali svoj klub, svoj grad, Hrvatsko zagorje u cjelini, ali i zagorski veteranski nogomet koji ima veliku kvalitetu. Veterani Zagorca veći dulji niz godina spadaju u sam vrh veteranskog nogometa u Hrvatskoj, pa je ovaj naslov logičan slijed njihovih odličnih rezultata. Dva puta su Krapinčani bili drugi, jednom treći, jednom četvrti, a sada je pobjednički pehar tamo gdje mu je i mjesto u njihovim vitrinama. Pobjednički pehar s dvoranskog prvenstva već od prije kiti njihove vitrine.

-Ovo je kruna veteranskog nogometa. Nakon osvojenih drugih i trećih mjesta konačno smo osvojili i to dugo željeno prvo mjesto i time potvrdili da spadamo u  sam vrh hrvatskog veteranskog nogometa. Čestitke svim igračima i voditeljima na ostvarenom rezultatu. Zahvala upravi na čelu s predsjednikom Merkašom, kao i svim sponzorima bez kojih ne bilo moguće ostvariti ovakav rezultat – riječi su „dobrog duha“ ove momčadi, Dražena Šimunića.

 Uvjerljive igre

Šampionski put započeo je u skupini D gdje se Zagorec u prvom kolu morao vaditi protiv Jaske koja je imala vodstvo od 1:0, no u samoj završnici Kunštek i Šerek donijeli su pobjedu Zagorcu. Omladinac iz Herešina nije imao nikakve šanse i torpediran je sa 6:0, što je Zagorcu donijelo prvo mjesto u skupini i ogled protiv Zaprešića u osmini finala. Nažalost ta je utakmica prekinuta već u 13. minuti, nakon što je Alen Ferček postigao izjednačujući pogodak s bijele točke. Veterani Zaprešića tada su fizički napali pomoćnog suca, pa je glavni sudac prekinuo susret, koji je kasnije registriran rezultatom 3:0 za Zagorec. U četvrtfinalu je bez većih problema savladana Mladost iz Obrezine. I onda su u polufinalu Krapinčani naišli na prošlogodišnje prvake, momčad AK Siget-Hrvatski dragovoljac. Bilo je to svojevrsno finale prije finala. Na krilima mladih snaga, Štroka i Ivanovića, Krapinčani su stigli do vodstva od 2:0. Dragovoljac je tada malo stisnuo, ali tek je uspio smanjiti vodstvo. Premoć protiv Save Strmece okrunjena je naslova vrijednim pogotkom Nikole Štroka.

-Nakon trona u malom, stigli smo i na tron u velikom nogometu. Predstavili smo zagorski nogomet u najboljem svijetlu i na tom smo ponosni. Da nema tako kvalitetnih momčadi u zagorskom veteranskom nogometu, možda i mi ne bi bili tako dobri. Gradili smo ovaj put dugo godina i konačno smo ostvarili svoj cilj i dokazali da se u Zagorju igra jako dobar nogomet – istaknuo je kapetan Alen Ferček.

Ivica Antolić najbolji igrač prvenstva

 Uz naslov prvaka u redove Zagorca stigla je i najvrjednija pojedinačna nagrada. Tako je Ivica Antolić proglašen za najboljeg igrača prvenstva, što je dodatno uveličalo slavlje Zagorca.

-Prije svega moram se zahvaliti Draženu Šimuniću. Da nije bilo njega ne bi bilo ni nas na prvenstvu. Trideset godina sam u sportu, dvanaest godina u profesionalnom nogometu i ova mi nagrada jako puno znači. Godi kada ti čestitaju igrači poput Vukoje, Blatnjaka, Miletića, velika je to čast za moj dosadašnji rad. Pohvale cijeloj momčad bez koje ne bi bilo ove nagrade. Zahvaljujem se svim suigračima i svima koji nas prate u našem radu. Malo smo pomladili momčad, s nama su sada Štrok, Ivanović, PastorčićiKunštek koji su oplemenili našu igru i uz nas „starije“ dali veliki obol u ovom velikom uspjehu – izjavio je najbolji igrač prvenstva veterana, Ivica Antolić.

Ivica Antolić proglašen je najboljim igračem

Doček u Đurmancu

Predsjednik Zagorca, Miljenko Merkaš, priredio je svojim veteranima doček u poznatom restoranu „Čuček“ u Đurmancu. Atmosfera je bila na vrhuncu, zapjevalo se, zasvirali su i tamburaši. Bila je to lijepa gesta vodstva kluba na ovaj fantastičan uspjeh. Pod vodstvom voditelja Slavka Tepuša i predstavnik a kluba Dragutina Pernjeka ovaj fantastičan rezultat postigli su: Danijel Končevski, Davor Piljek, Damir Ferček, Alen Ferček, Ivica Antolić, Ivan Zubić, Miljenko Kunštek, Robert Varjačić, Nikola Štrok, Marko Pastorčić, Ivan Ivanović, Mladen Šerek, Ivica Smiljanec, Stjepan Kozina, Mario Kovačec, Milan Gorup, Dražen Šimunić, Rudolf Mužek i Dragutin Pušelj.

Rezultati Zagorca:

Zagorec – Jaska 2:1 (Kunštek, Šerek)

Zagorec – Omladinac Herešin 6:0 (Šerek 2, Kovačec 2, Kozina, Smiljanec)

Osmina finala: Zagorec – Zaprešić 3:0 (prekid kod 1:1)

Četvrtfinale: Zagorec – Mladost Obrezina 2:0 (Šerek, A. Ferček (11m))

Polufinale: Zagorec –AK Siget-Hrvatski dragovoljac 2:1 (Štrok, Ivanović)

FINALE: Zagorec – Sava Strmec 1:0 (Štrok)

 

Rudar DZ ispao u osmini finala

POREČ Na veteranskom prvenstvu HNS-a nastupio je i Rudar DZ kao drugi zagorski predstavnik. Veterani Rudara nisu razočarali. U skupini su savladali Moslavinu s 3:2, a potom remizirali s kasnijim finalistom, Savom Strmec. U osmini finala ih je dočekalo Dugopolje predvođeno Deranjom, koje je na kraju slavilo s 1:0, iako je Rudar DZ imao više od igre, no lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Unatoč porazu u osmini finala, veterani Rudara DZ bili su dostojan prezenter zagorskog veteranskog nogometa. Pod vodstvom Miljenka Martinića za veterane Rudara DZ nastupili su: Željko Grabušić, Srećko Martinić, Velimir Brezak, Vlatko Vurnek, Mario Videk I, Mario Videk II, Ivan Pozaić, TomicaVidek, Mladen Rafajec, Mladen Gregurić, Srećko Rožman, Ivica Cvrtila, Mario Gregurić, Josip Franc, Miljenko Martinić, Jurica Putanec (fizioterapeut), Damir Cujzek (predstavnik kluba), Marko Gregurić i  Tomica Gregurić. (tz)