Sedam medalja za Olimpovce

Plivački miting “Žabac 2018.” je okupio 406 plivača i plivačica iz 21 hrvatskog te po jednog kluba iz Slovenije i Bosne i Hercegovine

SPORT 6.3._PLIVANJE-1.jpg

U organizaciji PK Mladost, na velikom 50 metarskom bazenu SRC Mladost, održan je plivački miting “Žabac 2018.” koji je okupio 406 plivača i plivačica iz 21 hrvatskog te po jednog kluba iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Miting je bio ujedno i peta postaja iz serijala HPS mini Grand prix Hrvatska 2017./2018. Pod stručnim vodstvom Ivice Androića Olimp je put Zagreba krenuo sa sedam plivačica i sedam šest plivača.

Olimpovci su se iz Zagreba vratili s tri srebra i četiri bronce ili ukupno sedam medalja. Najuspešniji je bio mlađi kadet Mauro Šipek-Glavač koji je bio srebrni na 400 i 800 slobodno, dok je na 100 leptir i 200 mješovito bio brončani.

Mlađa kadetkinja Jana Pavalić bila je dva puta brončana i to na 100 leptir i 400 slobodno. Kadet Patrik Erceg osvojio je srebrnu medalju na 100 leptir, a u ukupnom plasmanu za mini Grand prix osvojio je deveto mjesto i dva vrijedna boda.

Unutar prvih deset plasirala se mlađa kadetkinja Vanja Bartol koja je bila deveta na 400 slobodno i deseta na 100 slobodno. Osim spomenutih za Olimp su nastupili: Petar Pavalić, Gašpar Futivić, Ivan Bogdanić, Leon Novak, Mihaela Kramarić, Marija Žnidarec, Gita Vlahek, Emma Horvat i Lori Šipek Glavač.
Za Olimpovce nema stanke. Već idući vikend na redu je Ekipno A i B Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu na kojem nastupaju plivačice Olimpa.