Rudar DZ popustio u završnici, no njegova uloga u nadolazećoj sezoni bit će značajna

Inače, u novoj sezoni s klupe će kao trener ekipu povesti Dragan Roksandić

SPORT 25.7_ NOGOMET RUDAR DZ POPUSTIO U ZAVRŠNICI.JPG

Jedna od momčadi koja se prošle nogometne sezone borila za sam vrh 1. zagorske lige je i Rudar iz Dubrave Zabočke. Nakon nešto slabijeg starta u jesenskom dijelu, momčad je preuzeo Mario Videk i na pauzi Rudar je nakon serije bez poraza u zadnjih 9 jesenskih kola, zauzimao 3. mjesto sa 23 boda, jednako kao Golubovec, a 4 manje od Inkopa.

Rudar je sjajno krenuo i u proljetnom dijelu i nakon novih 5 utakmica bez poraza (4 pobjede i 1 remi) stigao je na bod od Inkopa. No, tada se dogodio neočekivani kiks i domaći poraz od Klanjca i to u 19. kolu u kojem ni Inkop nije pobijedio, što je značilo da je Rudar propustio priliku za izbijanje na sam vrh. Nakon toga uslijedio je i poraz kod Matije Gupca, pa i dva neodlučena rezultata, te poraz kod Golubovca, pa je Rudar zapravo u završnici odustao od lova i na 2. mjesto, koje je donosilo kvalifikacije za Međužupanijsku ligu i na kraju osvojio sa 42 boda 5. mjesto. Sigurno je da u Dubravi Zabočkoj imaju i motiva i za sljedeću sezonu i za više ciljeve, a osim u igračkom dijelu primjetno je ulaganje i u infrastrukturu, tj. u tribine.

Inače, u novoj sezoni sa klupe će kao trener ekipu povesti Dragan Roksandić. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li prijelazni rok donijeti promjene u igračkom kadru, no sasvim je sigurno da će Rudar DZ i u nadolazećoj sezoni igrati značajnu ulogu u 1. zagorskoj ligi.