Prvo izdanje malonogometnog dvoranskog 'Limač cupa'

Nastupilo je šesnaest momčadi

Limači Lokomotive

Vrijedni djelatnici omladinskog pogona NK Rudar DZ, uz potporu predsjednika kluba, Maria Videka, uspješno su organizirali prvo dvoransko izdanje „Limač cupa“, na kojem je nastupilo šesnaest momčadi: Varaždin, Tondach, Pregrada, Jedinstvo, Rudar DZ, Gaj, Radoboj, Stubica, Lučko, Zagorec, Mladost, Inkop, Lokomotiva, Sloga, Ivančica i Oštrc.

Nakon deset sati odličnog malog nogometaš u finalu su se našli zagrebački klubovi, Lokomotiva i Lučko. Minimalnom pobjedom od 1:0 Lokomotiva je postala prvi pobjednik dvoranskog limač cupa. Zagorsku čast spasili su limači Tondacha koji su u utakmici za treće mjesto savladali Varaždin.

Limači Tondacha
Limači Lučkog

- Jako sam zadovoljan igrom svojom momčadi, ali i organizacijom turnira. Uz malo sreće mogli smo i do finala, ali i ovo je lijepi uspjeh, sve čestitke mojim limačima, a njihovim roditeljima hvala na potpori – izjavio nam je trener limača Tondacha, Matija Herceg.

Od četvrtfinala nadalje sve utakmice su bile iznimno zanimljivo, a samo je jedna završena s dva gola razlike u korist pobjednika, što samo pokazuje kako su izjednačene utakmice bile.

Iz redova pobjednika stižu nam i najbolji igrač i strijelac. Tako je s pet golova najbolji strijelac Fran Penezić, a posebno smo ponosni što je najbolji igrač Ivan Vrančić, Zabočanin koji je nogometno prohodao u Mladosti, a preko Ponikvi je stigao do Lokomotive. Najbolji vratar turnira je Ante Čorić iz Lučkog, koji je pokazao veliku vrijednost, a svojim je obranama doveo Lučko u finale.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima dijelili su dogradonačelnica Zaboka, Valentina Đurek, predsjednik Gradskog vijeća Zaboka, Žarko Ivančić, predsjednik NS KZŽ, Stjepan Merkaš-Krojf i predsjednik Športske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec.

Turnir je bio iznimno dobro organiziran i odlično posjećen. U jednom trenutku je na tribinama bilo preko 700 gledatelja. Sve utakmice na turniru sudili su: Franjo Skozrit, Velimir Brezak, Dragutin Roksandić i Ivica Cvrtila.

- Nakon što smo uspješno organizirali ljetni cup, predsjednik Videk i ja odlučili smo da organiziramo i zimski cup i nismo pogriješili. Krenuli smo s limačima i jednim natjecateljskim danom, a već slijedeće godine uključit ćemo i zagiće, pa će turnir trajati dva dana. Plan je da turnir bude još masovniji i da dobije međunarodni karakter. Interes je bio velik, čak smo neke ekipe morali i odbiti. Iduće godine primit ćemo minimalno po 20 momčadi u obje konkurencije. Ugodno smo iznenađeni posjetom roditelja, ali i kvalitetom tunira. Mislim da smo bili dobri organizatori, ovo nam je bilo prvi puta u dvorani, pa ako je i bilo nekih malih propusta, iduće godine ćemo ih popraviti. Zagorski limači su se pokazali u vrlo lijepom svijetlu, osobito Tondach koji je uz malo sreće mogao i do finala. Lokomotiva je zasluženi pobjednik, ali ne može se reći da je bila predominatna. Prezadovoljni smo prvim izdanjem ovog turnira, a idući će biti još bolji – završnu ocjenu dao je Nenad Kovačić, šef omladinskog pogona NK Rudar DZ.

Najbolji pojedinci Ivan Vrančić, Ante Čorić i Fran Penezić

Rezultati:

Četvrtfinale:
Varaždin – Gaj 2:1 p (0:0)
Rudar DZ – Tondach 0:1
Lučko – Ivančica 2:1
Lokomotiva – Zagorec KR 2:0

Polufinale:
Varaždin – Lučko 0:1
Tondach – Lokomotiva 0:1

Za 3. mjesto: Varadžin – Tondach 0:1

FINALE: Lokomotiva – Lučko 1:0

Konačni poredak: 1. Lokmotiva, 2. Lučko, 3. Tondach, 4. Varaždin

Sasatavi polufinalista

LOKOMOTIVA: Leo Sinković, Noa Godec, Dino Godec, Ivan Vrančić, Fran Penezić, Filip Oreč, Zvonimir Kostelac, Fritz Martinić, Šimun Žaja, Ian Tepšić i Armando Pernar. TRENER: Berislav Pernar

LUČKO: Ante Čorić, Patrik Dujmović, Bruno Brčić, Stjepan Bungić, Fran Mihalina, Toni Cvrlje, Marko Štefanović. TRENER: Ivan Mihaljević

TONDACH: Josip Marković, Jan Đurek, Patrik Pripeljaš, Damjan Martinić, Mihael Mutak, Luka Potočki, Martin Kučko, Borna Đurek, Ian Jurinec, Valentino Škreblin, Matija Sovec, Ivan Pavetić. TRENER: Matija Herceg

VARAŽDIN: Ivan Ivančević, Dorian Divjak, Tomislav Tot, Deni Lučev, Domagoj Šurbek, Nikola Pošta, Jan Brezovec, Roko Hrastić, Ivano Huzjak, Matej Vitković, Adriano Bujan, Vili Malez, Niko Kranjec, Vilim Kolman. TRENER: Dejan Mašić