PRIPREMNA UTAKMICA ČETVEROLIGAŠA: Gaj objeručke prihvatio poklone Mladosti

Autor tz

Nogometaši iz Mača slavili su sa 4:2

Pripremna utakmica

Iako se radilo o pripremnoj utakmici i to prvoj za oba kluba, Mladost i Gaj vrlo su ozbiljno shvatili ovaj ogled, kao da se radilo o službenom „zagorskom derbiju“. Nogometaši iz Mača imali su više koncentracije i prisebnosti i na kraju su zasluženo slavili sa 4:2.


Nakon što je V. Kotarski neuspješno pokašao iz daljine u 3. minuti, gosti su poveli u 6. preko svog najboljeg igrača Čavale. Loptu u noge mu je darivao Jurica Kotarski, a majstor poput Čavale objeručke je prihvatio taj poklon i poentirao je za 0:1. Dvije minute kasnije M. Kotarski probija lijevo i odlično pronalazi svog brata Vinka koji puca glavom, ali loptu zaustavlja greda. U 15. minuti domaćin je izjednačio. Odličnu dijagonalu dao je Ščapec-Kukina, dobro se iza leđa gostujuće obrane ubacio Belanović i mirno zabio pokraj istrčalog Trčaka za 1:1. Kresonja dobro pronalazi pojačanje Iskrića u 17. minuti, no ovaj s ruba kaznenenog prostora puca pokraj gola. Isti je ishod bio i šest minuta kasnije kada je Kreber dobro uočio D. Vujicu. Domaćin je poveo u 33. minuti. Po sličnom receptu dobru je dijagonalu dao Turk, odlično se ubacio Mihael Dlesk i rutinirano zabio svoj prvijenac za Mladost i za 2:1 u o ovoj utakmici. Minutu prije kraja prvog dijela Deak neoprezno ruši Kresonju, a Tuđa opravdano pokazuje na kazneni udarac. Loptu uzima Iskrić i šalje Mihovilića u jednu stranu, a loptu u mrežu za 2:2. Tek što se krenulo s centra odlično je opalio Ščapec-Kukina no rezultat se nije promijenio. Odličnih i vrlo sadržajnih 45 minuta.

U nastavku je došlo do brojnih promjena i tempo je očekivano malo pao. U 49. minuti Martin Bajs ruši Čavalu u svom kaznenom prostoru i Tuđa još jednom opravdano pokazuje na bijelu točku. Loptu ponovno uzima Iskrić i ponovno je siguran za 2:3. Dvije minute kasnije Kresonja dobro puca glavom nakon ubačaja Vinčića, no Mihovilić još bolje brani. Prvu šansu u nastavku Mladost ima u 60. minuti kada Malarić puca glavom preko gola, nakon ubačaja Belanovića. Mladost se tada malo probudila i imala je više od igre. Iskusni Bunčec u 67. minuti odlično pronalazi V. Kotarskog, ali ovaj traljavo puca. Minutu kasnije M. Kotarski dobro uočava Belanovića, no i njegov pokušaj je traljav. Raspoloženi Bunčec u 70. minuti idealno ubacuje za Malarića, a ovaj s 5 metara puca preko gola. Kazna za propuste stiže u 77. minuti kad Martin Bajs daje loptu D. Vujici u noge, a ovaj koristi poklon i postavlja konačnih 2:4. Do kraja utakmicebilježimo lijepu akciju Turka i M. Kotarskog, nakon koje je udarac Turka završio malo pokraj gola.

MLADOST (Z) – GAJ MAČE 2:4 (2:2)


ZABOK: pomoćno igralište SRC Zaseka, GLEDATELJA: 50, SUDAC: S. Tuđa
STRIJELCI: 0:1 Čavala 6', 1:1 Belanović 15', 2:1 Dlesk 33', 2:2 Iskrić 44' (11m), 2:3 Iskrić 49' (11m), 2:4 Vujica 78'.
MLADOST (Z): Mihovilić, Srebačić, Deak, J. Kotarski, M. Kotarski, Vančina, Malarić, Ščapec-Kukina, Belanović, Turk, V. Kotarski. JOŠ SU IGRALI: Hrastinski, Dlesk, Mar. Bajs, Bunčec, Huljak, Draganić. TRENER: Dražen Kovjanić
GAJ MAČE: Andreas Trčak, Kreber, Ščuric, Andrija Trčak, Krpanec, Vinčić, Kipa, Čavala, Iskrić, D. Vujica, Kresonja. JOŠ SU IGRALI: Benčić, D. Tuškan, Oraić, Posarić, Škof, I. Tuškan, N. Vujica. TRENER: Mario Čehulić