PRIPREME ZLATARSKOG PRVOLIGAŠA: Oštrc može bolje

Odigrana je i prva pripremna utakmica

Oštrc

Počele su pripreme na NK Oštrc iz Zlatara. Trener Ivica Jurinec okupio je igrače u nedjelju 22. srpnja, a odigrana je i prva utakmica i to protiv Inkopa iz Poznanovca, u kojoj je Oštrc slavio sa 2:1. Kako saznajemo, do sada su iz kluba otišli Jan Stjepan Dominić u Tondach i Andrija Trčak, koji se vratio u Gaj, dakle obojica u viši rang natjecanja, tj. u zagorske klubove, koji igraju 4. NL Središte. Prijelazni rok još traje, pa postoji mogućnost možda i kojeg dolaska. U nastavku priprema Oštrc će nastupiti na turniru u Poznanovcu, gdje u četvrtfinalu u petak 10. kolovoza igra protiv Lobora.

U naslovu smo napisali da Oštrc može bolje, aludirajući na nedavno završenu sezonu, u kojoj je osvojeno 6. mjesto. Dojam je ostao da se moglo i više, pa je možda baš nadolazeća sezona prilika za još veći iskorak. Oštrc je jesenski dio završio na 3. mjesto, bio prvi pratitelj, prošle sezone sjajnih Tondacha i Golubovca. Zlatarščani su u proljeće ušli sa 21 bodom (6 pobjeda, 3 remija i 4 poraza), a ankon nešto slabijeg proljeća, završili su na 6. mjestu sa 38 bodova. Ukupno su ostvarili 11 pobjeda uz 9 poraza i 5 neodlučenih rezultata i gol razliku 38:33. U proljeće je Oštrc krenuo pobjedom kod Inkopa 1:0, no u slijedeća 4 kola osvojen je samo 1 boda. Rudar M je slavio 2:0 u Zlataru, istim rezultatom bolji je bio u Gornjoj Stubici i Matija Gubec, pa je Rudar DZ odnio bod iz Zlatara (2:2), da bi stigao i poraz kod Mladosti u Mariji Bistrici 1:2. Negativan niz prekinut je pobjedom 1:0 protiv Straže. No, nakon toga opet mala negativna serija. Uz slobodno kolo, stigao je i domaći poraz od Golubovca 2:3, zatim i kod Stubice 0:1.

U 23. kolu Oštrc se vratio pobjedama rezultatom 2:0 protiv Klanjca, zatim je kod Oroslavja odigrao 2:2, da bi u predzadnjem kolu pobijedio doma prvaka Tondacha 1:0. Pobjednički je završena sezona, 2:1 kod Zagorca VT. Od 38 golova najviše je zabio mladi Mihael Škrlec i to 9, a Jan Stjepan Dominić i Mario Beljak dodali su po 5 golova. Preostalih pola golova zabijali su Marko Trčak i Igor Vidović Popek po 3, Andrija Trčak i Tomislav Labaš po 2, te Matija Kesak, Danijel Mijatović i Ivan Valjak po 1 gol. Tri gola u proljetnom dijelu zabio je i Franko Borovčak, koji proljeće nije odigrao u Zlataru, a ostalo su bili autogolovi protivnika. Nesumnjivo da Oštrc u novoj sezoni može bolje od tog 6. mjesta, no kako će sve skupa izgledati u samom natjecanju, nećemo morati predugo čekati.