PRETKOLO HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA: Straža pala tek u produžetku

Već u 4. minuti gosti su najavili težak dan domaćina

  SPORT 29.8 KUP.JPG

Nogometaši Straže nisu se uspjeli plasirati u prvo kolo Nogometnog kupa Hrvatske. Na svom su travnjaku poraženi od Nedelišća rezultatom 3:1, tek nakon produžetaka. Humljani su se hrabro držali tijekom cijele utakmice, malo im je nedostajalo da izbore jedanaesterce, no mora se priznati da je dalje otišla kvalitetnija momčad.

Već u 4. minuti gosti su najavili težak dan domaćina. Nemet je izašao sam pred Novaka, no domaći vratar odlično je izašao i spriječio siguran pogodak. Domaćin se nakon toga sabrao i preuzeo konce igre. U 14. minuti dugu je loptu uputio Leško, odlično se na lijevoj strani ubacio Špoljar i preciznom dijagonalom savladao je vratara Kocijana za 1:0. Dvije minute kasnije ponovno je na sceni odlični Ivan Novak koji brani udarac Vizingera odlično posluženog od Špicara sa samo sedam metara udaljenosti. No Novaku nije bilo spasa u 31. minuti. Kod auta gostiju obrana Straže postavila se kad „družba Pere Kvržice“, što odlično koriste gosti i Vibovec neometan prolazi kroz praznu sredinu, te poslužuje Nemeta kojem nije bilo teško zabiti za 1:1. Sedam minuta kasnije gosti postižu i drugi zgoditak, no nezainteresirani Tomislav Bionda iz Zaprešića bez razloga ga poništava. Turner je glavom nespretno vratio loptu prema svom vrataru, što je iskoristio Nemet i pogodio mrežu, no njegov pogodak bez razloga je poništen. Do kraja poluvremena bilježimo tek pokušaj odličnog Leška, kojeg bez problema kroti Kocijan.

U nastavku prvi prijete domaći, no Križanec ne koristi dobar ubačaj Špoljara i puca glavom preko gola. Ubrzo nakon toga gosti uzimaju „konce igre“ u svoje ruke ili bolje rečeno noge. U 48. minuti Viboveciz kosa pogađa vanjski dio mreže, a tri minute kasnije Novak bombu Filipovića s 22 metra udaljenosti odbija u korner. Stoper Pintarić ubacio se nakon kornera u 58. minuti i pucao glavom, no bio je neprecizan. Domaće na životu drži odlični Leško koji u 66. minuti pokušava iz slobodnjaka, no Kocijan uz manje poteškoće brani njegov udarac.

Dvije vratnice gostiju

Nakon toga gosti podižu ritam za još jednu brzinu, a Straža gotovi i ne prolazi centar. Novak odlično brani pokušaj Brlenića iz slobodnog udarca, a onda ga je dva puta spasila vratnica. Prvo u 83. minuti nakon što je korner izveo Vibovec, a Špicar pucao glavom, a potom u 88. minuti kada Nemet puca iz okreta, ali i on pogađa okvir gola.
Utakmica je u regularnom dijelu završena rezultatom 1:1, pa se krenulo u produžetke. Domaćin je čak malo živnuo početkom produžetka, no sve snove odnio im je zgoditak Antunovića u posljednjim trenutcima prvog nastavka. Njega je odlično iz slobodnog udarca s lijeve strane pronašao Martinović, a ovaj je glavom poentirao za 1:2. Da nevolja bude veća u toj se akciji ozlijedio Rebić, koji je samo osam minuta ranije ušao u igru, pa je Straža nastavila s deset igrača u polju.

Brojčanu prednost gosti su vrlo brzo iskoristili. Prvo su prijetili Nemet i Vibovec bez uspjeha, a onda je Brlenić krenuo sam prema vrataru Novaku, koji ga ruši, a Bionda uz kazneni udarac dosuđuje i crveni karton domaćem vrataru, iako smo dojma da mu je trebao dati samo žuti. Straža nastavlja s devet igrača, a na vrata je stao stoper Križanec. Brlenić je sam izveo kazneni udarac i rutinirano pogodio mrežu za konačnih 1:3.

STRAŽA – NEDELIŠĆE 1:3 NP (1:1, 1:1)

HUM NA SUTLI: igralište Straže, GLEDATELJA: 250, SUCI: Bionda (Zaprešić), Batušić (Cvetković), Gvozdanović (Jastrebarsko).

STRIJELCI: 1:0 Špoljar 14', 1:1 Nemet 31', 1:2 Antunović 105', 1:3 Brlenić 113' (11 m).

STRAŽA: Novak, Špoljar, Škrablin, Valjavec, Turner, Brezinščak, Leško, Kunštek (80' D. Drašković), Vidiček (69' M. Boršić), Pavić (97' Rebić), Križanec. TRENER: Željko Hohnjec

NEDELIŠĆE: Kocijan, Pintarić, Antunović, Brlenić, Filipović, Martinović, Špicar, Nemet, Vizinger (66' Mandić, 86' Jambrošić), Vibovec (118' Cvetković), Mesarić. TRENER: Krešimir Šenji

IZJAVE TRENERA:

Željko Hohnjec, trener Straže: „Nedelišće je odlično organizacijski i igrački postavljen klub, no moram odati poštovanje i zahvaliti se svojim igračima koji su uspjeli utakmicu dovesti u produžetak. Izdržali smo do 115. minute, da nismo tad primili gol, vjerujem da bi izborili jedanaesterce, a onda je sve moguće. Nakon toga smo ostali bez dva igrača i nismo mogli preokrenuti. Čestitke igračima jedne i druge momčadi. Vjerujem da ćemo iz ove utakmice izvući nekakve pouke.“

Krešimir Šenji, trener Nedelišća:“Presretan sam radi prolazi u idući krug kupa. Nedelišće sam preuzeo od ove sezone i mislim da imamo dobru momčad. Što je više igre odmicala bili smo sve bolji, osobito u nastavku igre. Momčad Straže je borbena kvalitetna i borbena momčad, utakmica je bila teška, ali mislim da smo zasluženo pobijedili.“