POVIJESNI USPJEH: Košarkaši Zaboka danas protiv Cedevite u polufinalu Kupa

Autor zagorje.com

Odličnom igrom protiv Šibenika i pobjedom prekjučer, Žuti su lavovi izborili polufinale u Višnjiku

FOTO: HKS

Pobjedom protiv Šibenika u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, igrači Košarkaškog kluba Zaboka izborili su polufinale tog renomiranog natjecanja. U polufinalu će se Žuti lavovi danas od 17 sati na zadarskom Višnjiku sastati sa Cedevitom. Obzirom na činjenicu kako se zabočki košarkaši sastaju s momčadi koja je višestruki osvajač Kupa i višestruki prvak Hrvatske, teško je očekivati da bi Zabočani u ovom dvoboju mogli slaviti. No i sama činjenica da je izboreno, po prvi puta za postojanja kluba, polufinale tako važnog natjecanja veliki je rezultat kluba.

Put Zadra krenula je manja skupina domaćih navijača Erotic front Zabok, a čitavo vrijeme košarkaše i stručni stožer predvođen trenerom Ivanom Perinčićem bodri i predsjednik kluba Ozren Hanžek. Kako je rekao, ovo je jedan od povijesnih rezultata, ali i velika promocija za grad Zabok i našu županiju budući da brojni portali pišu o „malom“ Zaboku koji je ušao u društvo najvećih hrvatskih momčadi. – Ovo je velika nagrada našim igračima za trud i rad tijekom čitave sezone. Atmosfera u momčadi je i inače odlična, a nakon pobjede protiv Šibenika svi su jako motivirani i dišu jedan za drugoga – rekao nam je predsjednik KK Zaboka.

Napominje kako se utakmica polufinala Kupa može pratiti od 17 sati na programu Arena sporta. –Svi oni koji nisu uspjeli potegnuti do Zadra i koji ne mogu pratiti utakmicu na malim ekranima, 3. ožujka protiv Alkara imat će priliku zapljeskati našim igračima na nevjerojatnom uspjehu – zaključio je Hanžek.

FOTO: HKS