Pobjeda Mladosti protiv Tondacha

Autor tz

U Bedekovčini pripremnu utakmicu odigrali Tondach i zabočka Mladost

pripremna utakmica 2

Stotinjak gledatelja unatoč velikoj vrućini došlo je vidjeti pripremni ogled Tondacha i zabočke Mladosti, koji će uz Gaj biti zagorski predstavnici u IV. NL-središte Zagreb. Domaćinu je to bila prva, a gostima druga pripremna utakmica nakon domaćeg poraza od Gaja. Tondach je odlično otvorio utakmicu, ali onda je pulene Drage Bartolića presjekao pogodak Mladosti, a prethodno je Mihovilić obranio kazneni udarac. Mladost je tri minute prije kraja utakmice imala vodstvo od 3:0, no mlada domaća momčad pokazala je karakter i na krilima Mlinarić uspjela smanjiti rezultat na konačnih 2:3.


Tondach je od početka visoko pritisnuo Mladost. Već u 3. minuti Mlinarić iz kosa s lijeve strane pogađa vanjski dio mreže. Nakon odlične akcije Mlinarića i M. Čehulića, Mlinarića ruši Srebačić, a Mihaljinec opravdano pokazuje na bijelu točku. Čehulić puca po sredini, a Mihovilić njegov udarac brani nogama i velika prilika domaćih odlazi u nepovrat. Dvije minute kasnije Frtalj krade loptu neopreznom Deaku, kreće sam prema vratima Mihovilića, ali puca pokraj gola. Minutu kasnije Jaković iz dobre situacija pogađa vanjski dio mreže. I onda nakon uvodnog pritiska domaćina Mladost dolazi u vodstvu u prvom pravom prelasku centra. Nakon udarca Malarića Družinec odbija, u gužvi se najbolji snalazi Belanović i sprema loptu u mrežu za 0:1. Aktivni Mlinarić ponovno je na sceni u 33. minuti, no Mihovilić bez problema kroti njegov udarac. U 40. minuti Ščapec-Kukina odlično upošljava Bunčeca, no njegov mlak udarac bez problema kroti Družinec.
Zabočani prvi prijete u nastavku nakon što Krajačić odlično uočava Bunčeca, no ovaj je zamalo neprecizan. Dvije minute kasnije pokušava Jaković, ali i on je neprecizan. U 56. minuti Dlesk odlično probija lijevo i idealno poslužuje Malarića, no ovaj s deset metara sam i neometan puca preko gola iz idealne pozicije. No Malarić se iskupio u 62. minuti kada je njegova dijagonala preletjela cijelu obranu, akciju je pratio Turk i spremio loptu u praznu mrežu. Domaći se bude u 79. minuti , no Čehulić je nepricizan iz slobodnjaka, Tri minute kasnije dobar udarac Skozrita, Tkalec odbija u korner. U idućem napadu gostiju Dlesk koristi neopreznost domaće obrane i rutinirano zabija za 0:3. Tu priči nije bio kraj. Prvo se u 87. minuti Mlinarić odlično ubacio i precizno zabio u prvi kut nemoćnog Tkalca za 1:3, a isti je igrač u posljednjoj minuti utakmice odlično ubacio za Frtalja koji efektno iz daljine pogađa za konačnih 2:3.


-Unatoč tome što je utakmica bila pripremna, bilo je dosta naboja. Mi već dva tjedna naporno treniramo, jer smo novak u ligi i moramo biti maksimalno spremni. Imali smo puno poluprilika, promašili smo kazeni udarac. Čestitam gostima na pobjedi, ali mislim da smo se mi predstavili u sasvim dobrom svijetlu u našoj prvoj pripremnoj utakmici. U narednom periodu popravit ćemo neke nedostatke i mislim da ćemo imati dobru sezonu – završnu ocjenu utakmice dao je trener Tondacha, Drago Bartolić.

TONDACH-MLADOST (Z) 2:3 (0:1)
BEDEKOVČINA: igralište Tondacha, GLEDATELJA: 100, SUDAC: Mihaljinec (Zabok)
STRIJELCI: 0:1 Belanović 17', 0:2 Turk 62', 0:3 Dlesk 82', 1:3 Mlinarić 87', 2:3 Frtalj 90'.
TONDACH: Družinec, J. Čehulić, Hendija, Rogan, Jurina, Frančina, Merkaš, M. Čehulić, Mlinarić, Jaković, Frtalj. JOŠ SU IGRALI: Marković, Skozrit, Šoštarić, Jagarčec, Dominić, Lončarić. TRENER: Drago Bartolić
MLADOST (Z): Mihovilić, Srebačić, Deak, J. Kotarski, M. Kotarski, Vančina, Malarić, Ščapec-Kukina, Bunčec, V. Kotarski, Belanović. JOŠ SU IGRALI: Tkalec, Dlesk, Jurina, Draganić, Turk, Huljak, Krajačić. TRENER: Dražen Kovjanić