PLIVAČKI MITING 'ZLATNI MEDVJED': Sedamnaest finala za Olimpovce

Ove godine na mitingu je nastupilo više od 290 plivača i plivačica iz 37 plivačkih klubova, a uz hrvatske klubove nastupali su i plivači klubova iz Velike Britanije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Srbije

SPORT 11.7._PLIVANJE jpg.jpg

U organizaciji PK Medveščak iz Zagreba na bazenskom kompleksu Svetice održan je plivački miting „Zlatni medvjed“, koji se neprekidno odvija od 1986. godine. Ove je godine ovo natjecanje ujedno bilo i posljednje iz serijala HPS Grand prix Hrvatska.

Ove godine na mitingu je nastupilo više od 290 plivača i plivačica iz 37 plivačkih klubova, a uz hrvatske klubove nastupali su i plivači klubova iz Velike Britanije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Srbije. Ovo izdanje okupilo je više od sto stranih plivača i plivačica pa je miting po običaju bio vrlo jak.
Predvođeni prof. Ivicom Androićem, plivači i plivačice Olimpa Zabok plasirali su se u 17 finala.
Tin Bogdanić plasirao se u B finale discipline 100 leptir i osvojio deveto mjesto, a Karlo Iljaš bio je sedmi u finalu utrke na 1500 metara slobodno, dok je u B finalu utrke na 200 leptir bio drugi.
Nikola Iveković plivao je B finale utrke na 200 prsno i osvojio osmo mjesto, a u C finalu na 100 prsno bio je šesti. Lovro Futivić je u B finalu na 200 prsno osvojio deveto mjesto, a na 100 prsno u C finalu bio je peti.

Magda Slovenec plasirala se u B finale na 200 leđno i osvojila četvrto mjesto. Na 100 slobodno u C finalu bila je četvrta, a na 100 leđno u C finalu šesta. Dora Vlašić ušla je u C finale na 100 leptir i osvojila treće mjesto. Na 50 slobodno u C finalu bila je osma. Lara Lončarić bila je druga u C finalu na 100 prsno.
Hana Sivec osvojila je najveći broj finalnih utrka. Bila je prva u B finalu na 50 leptir, treća u B finalu discipline 100 leptir, osma u B finalu na 50 slobodno i deveta u C finalu na 100 slobodno. Tesa Novak i Vili Sivec na ovom natjecanju plivali su izvan konkurencije zbog godina, ali su s otplivanim vremenima konkurirali za finalne utrke. Od ostalih vrijednih rezultata David Benčić otplivao je svoj osobni rekord na 50 slobodno.