OZREN HANŽEK: 'U Zaboku nikome nećemo priznati da je bolji od nas'

Pred početak priprema KK Zabok, Zagorski list je razgovarao s predsjednikom kluba Ozrenom Hanžekom

SPORT 14.8._PRIPREME KK ZABOK Ozren Hanžek.JPG

Nakon deset godina „izgnanstva“ u Bedekovčini, košarkaši Zaboka ovog su se proljeća na spektakularan način vratili kući u Zabok, u novu sportsku dvoranu koju su otvorili pobjedom protiv do tog trenutkva vodeće momčadi prvenstva, šibenskog Jollyja. Sezona će biti upamćena i po spektakularnoj pobjedi protiv Zadra tricom kapetana Črnjevića u posljednjoj sekundi, prvom pobjedom u Trnskom protiv Zagreba, ali i slavljem u Sinju protiv Alkara.

- Svakom tko pozna košarku zna da su ovo velike pobjede. Posebno me veseli što smo od saveza dobili pohvalu da smo peta momčad po gledanosti u ligi, nakon što smo u Zabku odigrali samo pet utakmica. Ove godine uz pomoć naših fantastičnih navijača očekujem da ćemo biti najgledanija momčad lige. – optimističan je predsjednik Ozren Hanžek.

Iako je iza sebe imao uspješnu sezonu, Dragutin Črnjević je nakon dvadeset uspješnih godina na klupi Zaboka odlučio uzeti zasluženi predah i posvetiti se isključivo poslu sportskog direktora, kojeg je zapravo i do sada uspješno obavljao uz trenerski posao. Zabok će tako u srijedu 16. 8. u 19 sati u nove pripreme za prvu premijerligašku sezonu povesti Ivan Perinčić, kojeg zaista ne treba posebno predstavljati.

- Ivan Perinčić je prije svega vrlo kvalitetna osoba koja svojom smirenošću i poznavanjem košarke daje momčadi Zaboku jedan novi moment. Imao je izuzetno veliku i bogatu igračku karijeru, a nakon što je bio pomoćni trener u Cedeviti, preuzet će našu momčad. Ivan ima jako oko za svaki detalj, odlično analizira protivničke igrače i momčadi i nadam se da će biti uspješan na zabočkoj glupi. Pomagat će mu naša „legenda“, Robert Lež, koji će možda i zaigrati u kojoj utakmici, bude li potrebe. – otkriva nam Hanžek.

Sportski direktor Črnjević odlično je odradio prijelazni rok, koji još nije zaključen. Tako će Perinčić na prozivci imati domaće dečke Črnjevića, Tuđena i Martinka, od prošle sezone ostali su Kapusta, Jambrović i Vrlika, a u prijelaznom roku Zaboku su pristupili Ivan Vučić (Cedevita), Antonio Vlaić (Zagreb) i Filip Torić (Rudeš), koji su zapravo povratnici, a jedino novo ime je centar Zvonimir Ćutuk koji dolazi iz zagrebačkog Bosca. Paraf na potpis ugovora još uvijek nije stavio Franko Kalpić (Kvarner), a 28. kolovoza pripremama bi se trebao priključiti tamnoputi američki šuter, Jeremy Bynum, koji će biti na svojevrsnoj probi.

- Ne sjećam se kada smo na početku priprema imali u tako velikoj mjeri okupljen roster. U prijelaznom roku napravljen je odličan posao. Na početak priprema dolazi nam i nekoliko igrača na probu, a ako ćemo se još pojačavati bit će to najvjerojatnije na vanjskim pozicijama. Mislim da su nam unutarnje pozicije, pogotovo nakon dolaska Vlaića, odlično pokrivene. – govori nam Hanžek.

Situacija u klubu je rekli bismo redovna. Kao i većina sportskih momčadi, a osobito košarkaških, Zabok ima problema sa sponzorima, no situacija ni iz bliza nije alarmantna.

- Novaca nikada dosta. Tražimo nove sponzore koji su spremni podržati projekt jedinog zagorskog prvoligaša. Uz jaku Premijer ligu, igrat ćemo i Kup Krešimira Ćosića, ali i Alpe-adria cup, pa ćemo tako ove sezone odigrati i prvu službenu međunarodnu utakmicu u Zaboku. Nadam se da će netko prepoznati kvalitetu našeg rada. Liga će ove godine biti vrlo izjednačen, pogotovo u donjem domu. Mislim da u Zaboku uz ovaku sjajnu podršku možemo dobiti svakog, nikome ne želimo u Zaboku priznati da je bolji od nas. Uz pobjede na domaćem parketu, očekujem i pokoji gostujući uspjeh, a nadam se da naš premijerligaški status neće biti upitan-završio je Hanžek.